Güncel
Giriş Tarihi : 07-09-2023 10:52   Güncelleme : 09-09-2023 11:19

GERDAK’ ın kadın dağcıları, 'Diriliş Yolu Yürüyüşü’ ne katıldı

Sakarya Zaferinin 102. Yılında düzenlenen ‘Diriliş Yolu Yürüyüşü’ nde GERDAK’ ı kadın dağcıları ilçemizi temsil etti

GERDAK’ ın kadın dağcıları, 'Diriliş Yolu Yürüyüşü’ ne katıldı

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Spor Kulübünün (GERDAK) dağcı kadın sporcuları Zehra Nur Bakır Oğuz ve Hülya Seçkin Sakarya Meydan Muharebesi’nin 102. yılında, Diriliş Yolu Etkinliğinde ilçemizi temsil etti. 

Etkinlik kapsamında Ankara ili Polatlı ilçesinde Türkiye’ nin farklı noktalarından gelen dağcılarla buluşan Oğuz ve Bakır, Üçpınar’ da kamp alanına yerleşip, öğle yemeği sonrası Sakarya 12. Grup Şehitliği’ne, Halide Edip Adıvar ve Kadın Kahramanlar Müzesi’ne, Toydemir bölgesine, Gazi Tepe ve Mangal Dağı Şehitliklerine ziyaretlerde bulundu. 

Aralıksız 22 gün 22 gece süren dünya tarihine ”en uzun ve kanlı meydan muharebesi” adını yazdıran, Osmanlı’nın 1683 yılında II. Viyana bozgunundan itibaren başlayan geri çekilişinin son noktası olarak düşmana dur denilen direnişin, dirilişin başladığı, binlerce şehit vererek kazanılan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 102.yıl dönümünde başta ebedî başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazileri saygı ve minnetle andılar. 

Diriliş Yolu Etkinliği 2. Gününde ise hava şartları nedeni ile kısıtlı olarak gerçekleştirilen faaliyetlerde  Sakarya Şehitliği ve Zafer Anıtına, Kartaltepe Mehmetçik Anıtı’na (Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı) ve son olarak da  Duatepe’ ye çıkılarak, milli ve manevi duygularla başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi saygı ve minnetle andılar.

Kadın dağcılarımız Zehra Nur Bakır Oğuz ve Hülya Seçkin,  “Duatepe’de,106 km’ lik en uzun savaş rotasını koşarak bir ilke imza atan Maraton-Sporcu Necip Yılmaz beyi büyük bir coşku ile karşılayarak kutladık ardından katılım sertifikalarımızı alarak görevimizi noktaladık. 

Bu etkinlikte emeği geçen başta, etkinlik süresince bizleri hiç yalnız bırakmayan ve anlatımları ile bizleri o günlere götüren POTA Genel Koordinatörü Kadim Koç beyefendiye, Türkiye Dağcılık Federasyonu’muza ve Ankara Temsilciğine, Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’nin (POTA) tüm görevlilerine sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştular.

GERDAK’ ın kadın sporcularını tebrik eden GERDAK Başkanı Birol Sazak, “her yıl yapılan bu manevi değeri çok yüksek bir etkinliğe diriliş yolu yürüyüşüne katılan sporcularımı tebrik ediyor candan kutluyorum. Gerze ilçemizin adını kulübümüzün bayrağını oralarda dalgalandırdıkları için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

AdminAdmin