Güncel
Giriş Tarihi : 16-07-2023 12:22   Güncelleme : 16-07-2023 12:51

Gerze 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde tek yürek oldu

İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü düzenlendi

Gerze 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde tek yürek oldu

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen halk sokaklarda demokrasi nöbetine devam ediyor. 

İlçemizde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde yürüyüş ve demokrasi nöbeti düzenlendi. Eski cezaevi önünden protokol ile birlikte marşlar eşliğinde hareket eden vatandaşlar, Okullar Caddesi üzerinden Hükümet Konağı önüne kadar yürüdü.

Hükümet Konağı önündeki etkinlik alanına yürüyen kalabalık, polis kontrolüyle alandaki yerini aldı.

Hükümet Konağı önündeki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’ nın okunmasıyla başladı ardından Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

Dundar konuşmasında, “7 yıl önce o hain darbe kalkışmasının gecesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ ın çağrısıyla meydanlara çıkan, iradesine sahip çıkan, imanlarıyla hain darbe girişimi karşısında duran ve bu duruşuyla şehadete eren 251 vatan evladını rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum, makamları cennet olsun. Bu kahraman şehitlerin yanında aynı safta aynı kararlılıkla hainlere karşı yürüyen ve gazi olma onuruna erişen gazilerimize de sağlıklı ve bereketli ömürler diliyorum.

Bu memleketin her evladı söz konusu vatan ve devlet olunca, mukaddesat olunca, sıra dağlar gibi duran, dostuna güven veren, düşmanını ürperten bir duruşun temsilcisidir. Bizler bin yıldır kardeşlik içerisinde yaşadığımız bu topraklarda, hakkı ve adaleti her zaman temsil eden, mağdura ve mazluma yurt ve sığınak olan bedeli ne olursa olsun özgürlüğünden ve bağımsızlığından vazgeçmeyen bir büyük milletin evlatlarıyız. Eğer sonu ölüm ve şehadetse de inancımızın en yüze mertebesi hepimiz için arzulanan, erişildiğinde herkes için vuslat olan yüce bir mertebedir” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 15 Temmuz 2016 tarihinde teşebbüs edilen darbe girişimi ile ilgili resimlerin ve görsellerin sergisi; sinevizyon gösterisi; kasideler, şiirler, şehitlerimizden gelen ve şehitlerimize yazılan mektupların okunması; aziz şehitlerimiz anısına dua yapılması ve saatlerin 00.13’ ü göstermesi ile camilerimizde sala okunması ile sona erdi.

AdminAdmin