Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 30-09-2023 16:01   Güncelleme : 30-09-2023 16:32

Gerze BKS Sakin Tiyatro, yeni kayıtlara başladı

Gerze Bilim Kültür Sanat ve Spor Derneği kurucusu ve başkanı Can Tazebaş, Cittaslow Sunday Sokak Şenliğinde kendileri için ayrılan alanda stant açarak derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verirken, yeni kayıtların başladığını kaydetti, kurslar hakkında bilgiler verdi

Gerze BKS Sakin Tiyatro, yeni kayıtlara başladı

2020 yılında 9 kurucu üye bir araya gelerek Gerze’ de bilim, kültür ve sanat alanında çalışmalar yapmak, üretimde bulunmak ve projeler ortaya koymak için kurulan Gerze Bilim Kültür Sanat ve Spor Derneği, Cittaslow Sunday Sokak Şenliğinde yeni öğrencileri bünyesine kazandırmak üzere stant açarak, kendilerini ziyaret eden misafirleri bilgilendiriyor.

Yeni eğitim öğretim döneminde 10 kişilik yeni bir ekiple kocaman bir aile olmak için hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Gerze Bilim Kültür Sanat Ve Spor Derneği Başkanı Can Tazebaş, tiyatrodan dramaya; müzikten bilim atölyesine birçok alanda kayıtlara başladıklarını belirtti.  

Bilim Kültür Sanat ve Spor Derneğinin kuruluş hikayesini hatırlatan Tazebaş, “2017 yılının Şubat ayında Ankara Devlet Opera ve balesinden emekli oldum ve Gerze’ye yerleştim aynı yılın Kasım ayında tiyatromu kurdum. Gerze ilçesinin bir Cittaslow şehri olmasından esinlenerek Tiyatronun ismini de Sakin Tiyatro olarak belirledik.

Gerze’ de uzun yıllar kültür sanat alanında çok eskiden beri faaliyetleri olan, bu konularda üretimleri bulunan bir şehir, bu sebeple de bu konudaki potansiyeli yüksek. Ancak bu potansiyelin yeteri kadar vücut bulmadığını düşünüyorum. Yani birçok insan kendince haklı olduğunu düşündüğü gerekçelerle bu tür çalışmalardan uzak duruyor. Ve kendilerinden çok çocukları için bir arayışa giriyor. Oysaki benim hedefim her yaştaki insanın kendini ifade edebileceği bir sivil toplum alanı oluşturmak. Çocukları için dernek merkezine gelen insanlara aslında bu merkezin kendileri içinde bir faaliyet alanı olduğunu; varsa bir ilgi alanları yardımcı olabileceğimizi söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

SAHNEMİZİN ADI ‘SAKİN TİYATRO ALTAN ERKEKLİ SAHNESİ’

Önümüzdeki ay sürpriz bir oyunla izleyicilerin karşısına çıkacaklarını belirten Gerze BKS Dernek Başkanı Can Tazebaş, yıl içinde farklı etkinliklerin de olacağının altını çizdi. Tazebaş, “21 Ekim 2023 tarihinde Naif Bey ve Yaveri isimli kukla oyunumuzla sahnede olacağız. Nostalji sinemamız ile yetişkinlere; animasyonlarımız ile çocuklarımıza; sanat etkinliklerimizle faydalı olmaya çalışıyoruz. Yani her kesime hitap etmeye gayret gösteriyoruz. Cep tiyatromuz var, bunu da sizin aracılığınızla duyurmuş olalım, sahnemizin adı da ‘Sakin Tiyatro Altan Erkekli Sahnesi’ oldu.

Şimdi yeni kayıtlarımız başladı. Tiyatro atölyesi, kamera önü oyunculuk; okul öncesi, öğrenciler, yetişkinler, özel gruplar olmak üzere drama kurslarımız; piyano, gitar, keman olmak üzere müzik; ahşap tasarım, temel resim atölyesi olmak üzere el sanatları; masal atölyesi; robotik kodlama, oyun programlama, temel elektrik elektronik, ahşap tasarım ve üretim, 3 boyutlu programlama olmak üzere bilim atölyemiz için başvurularımız devam ediyor. İstek olması dahilinde de dans kursu için çalışma da yapacağız. Kapımız her yaştan arkadaşlarımıza açık. İlerleyen günlerde çok daha güzel etkinliklerle karşınızda olacağız” ifadelerini kullandı.

İletişim: 0532 464 38 02                 

0534 213 58 72 

Adres:  Hamidiye Mahallesi Gençlik Caddesi No: 19

CAN TAZEBAŞ KİMDİR?

1964 yılının 12 Aralık günü Kayseri'de doğdu. İlk, orta lise ve üniversite eğitimini Ankara'da tamamladı. Üniversiteyi Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Elektronik Ana Bilim Dalında bitirdi. Tiyatro ile bu yıllarda tanışan Tazebaş,  Tiyatro Özgün deneme tiyatro konusundaki ilk tecrübesidir. Daha sonra AST (Ankara Sanat Tiyatrosu) ile yolu kesişti ve aralarında Rutkay Aziz, Altan Erkekli ve Levent Ülgen gibi isimlerin olduğu çok değerli sanatçılar ile birlikte aynı tiyatro çatısı altında bulundu. AST’ den sonra girdiği Ankara Devlet Opera ve balesinde 25 yıl Işık tasarımında çalışarak emekli oldu. Üniversite eğitimi boyunca ve devlet Opera ve balesinde çalıştığı yılarda tiyatro ile iç içe oldu. 2017 yılının Şubat ayında Ankara Devlet Opera ve balesinden emekli oldu ve Gerze’ye yerleşti. Aynı yılın Kasım ayında tiyatrosunu kurdu.

AdminAdmin