Güncel
Giriş Tarihi : 07-02-2024 10:32   Güncelleme : 07-02-2024 15:03

Gerze’ de Miraç gecesi dualarla idrak edildi

Miraç Kandilinde Gerzeliler asrın felaketi 6 Şubat Depreminde hayatını kaybedenler için dua etti

Gerze’ de Miraç gecesi dualarla idrak edildi

Gerze’ de Miraç Kandili dolayısıyla cami ve mescitlerde Gerze İlçe Müftülüğü organizasyonunda programlar düzenlendi. Vatandaşlar Miraç Kandilini coşku içerisinde kutlamanın heyecanını yaşadı. Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da Yüce Allah'ın huzuruna vardığı gece olan miraç, Merkez Camii başta olmak üzere tüm camilerde coşkuyla idrak edildi.

İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, gecenin önemi hakkında sohbette bulunarak,6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için, vatanımızın huzur ve selameti için dualar edildi. Kur'an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahilerin okunduğu gecede vatandaşlar dua etti. Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Kandil gecesine özgü duaların edildiği, manevi sohbetlerin yapıldığı program, toplumun birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi. Program çıkışında Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, lokma ve gül suyu dağıtarak ikramda bulundu.

 

Büşra ÇevikBüşra Çevik