Güncel
Giriş Tarihi : 19-01-2024 11:29   Güncelleme : 20-01-2024 15:34

Gerze’ de öğrencilerin karne heyecanı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 4000 öğrenci ve 300’ e yakın öğretmen yarıyıl tatiline girdi

Gerze’ de öğrencilerin karne heyecanı

2023-2024 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle ilçemizdeki okullarda karne heyecanı yaşandı. 2022-2023 eğitim öğretim yılının 11 Eylül 2023' te başlayan birinci dönemi bugün sona erdi. İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören binlerce öğrenci, yarıyıl tatilini yapmak üzere karnelerini aldı.

Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı, İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin karne heyecanlarına ortak oldu. Törene, Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan katılım sağladı.

Öğrenciler karnelerini Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’ ın ellerinden teslim alırken minik öğrencilerin yönelttiği sorular ile sınıflarda eğlenceli anlar yaşandı.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunda heyecanlarına ortak olduğu öğrencilere karneleriyle birlikte kitap ve çikolata hediye eden Kaymakam Arabacı, öğrenci, öğretmen ve velilere mutlu tatiller diledi.

Kaymakam Arabacı, “bugün okullarımızda 15 günlük yarıyıl tatili başlıyor. Emek veren tüm öğretmen arkadaşlarıma, idarecilerimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.

Karne töreninde konuşan Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ise “2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılının I. Yarıyılını, Gerze eğitim ailemizin tüm personelleri ile birlikte büyük bir gayretle ve özveriyle, başarılı bir şekilde tamamladık.

Sevgili öğrencilerimiz,

Aldığınız karne, sadece dönem boyunca yaptığınız çalışmaların ve sergilediğiniz çabanın bir belgesidir. Önemli olan eksiklerinizi görmeniz ve çalışmaya devam etmenizdir.  Sizlerin çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık yararına kullanabilen duyarlı, nitelikli ve ahlâklı bireyler olarak göreceğimize inancımız tamdır. Sizlere sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol kitap okumalı bir tatil diliyorum.

Kıymetli Meslektaşlarım,

Eğitim ve öğretim dönemi boyunca geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz için gösterdiğiniz üstün gayretleriniz ve onları yarınlara hazırlarken ortaya koyduğunuz özveri her türlü takdirin üzerindedir. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Saygıdeğer Velilerimiz,

Aile eğitiminin ve ebeveyn desteğinin öğrenci başarısı üzerindeki etkisine baktığımızda, velilerimizin eğitime dâhil olduğu noktalarda, daha iyi bir öğrenme düzeyine ulaşıldığını görüyoruz. Öğrencilerimizin eğitim öğretim sürecindeki destekleyici rolünüz ile İlçemiz eğitimine sağlamış olduğunuz katkılarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum.

Gerze ilçemizin eğitim sorumluluğunu paylaştığımız okul/kurum yöneticilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz, saygıdeğer velilerimiz kısaca tüm paydaşlarımız ile birlikte, öğrencilerimizin ahlâklı ve başarılı bireyler olarak yetişmeleri için Gerze eğitim ailesi olarak,  büyük bir titizlikle ve özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. 

Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının 2. Dönemine sağlıklı ve huzurlu bir şekilde dinlenmiş olarak, 05 Şubat 2024 tarihinde okullarımızda tekrar buluşmak temennisiyle, hepinize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.

Büşra ÇevikBüşra Çevik