Güncel
Giriş Tarihi : 07-03-2024 12:53   Güncelleme : 11-03-2024 10:56

Gerze’ de umreden dönenler için mevlit okutuldu

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Umre Organizasyonu kapsamında Gerze' den kutsal topraklara giden 40 kişilik umre kafilesi, vazifelerini tamamlayarak yurda döndü. Yurda dönen Gerzeli umreciler Gerze İskele Camiinde mevlit programı gerçekleştirdi.

Gerze’ de umreden dönenler için mevlit okutuldu

24 günlük programla Gerze'den yola çıkan kafile, kutsal toprakları ziyaret ettikten sonra memleketlerine kavuşmanın heyecanını yaşadı. İskele Camii İmamı Raif Koç, dünyanın dört bir yanından farklı dil ve renkten Müslümanlarla aynı özlem ve niyetle umre ibadetini tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

İnananların umre ibadeti ile önemli manevi kazanımlar elde ettiğini belirten İl Müftüsü Topcan, “Yolculukların en anlamlısını ifa ederek sağ salim yurda dönen vatandaşlarımızın mutluluğu gözlerinden okunuyor. Umreciler, peygamberlerin tevhit mücadelesine şahitlik eden mukaddes beldelerde, ruhlarını tezkiye, nefislerini terbiye imkânı bulmuş, geçen yılların muhasebesini yaparak adeta mahşer ve hesap gününü prova etmişlerdir.

Kabe’yi tavaf ederken ömür sermayesini Allah’ın (c.c.) rızasına uygun yaşamayı tefekkür eden umrecilerimiz, Kur’an’ı Kerim’in ilk ayetlerinin nazil olduğu Nûr Dağı’nı ve hicret yolculuğunda Efendimize (s.a.s) sığınak olan Sevr Mağarası’nı ziyaret ederek zahmetsiz rahmet olmayacağını müşahede etmişlerdir. Mescid-i Nebevi’de Efendimiz’i (s.a.s) selamlamanın huzuru ve birçok manevi kazanımla yurda dönen umrecilerimizin ibadetlerinin makbul, umrelerinin bereketli olmasını Cenab-ı Mevla’dan (c.c.) niyaz ediyorum. Yüce Rabbim, hasret ve muhabbetle kutlu yolculuğu arzulayan kardeşlerimizin de niyetlerini dergâh-ı izzetinde kabul eylesin” dedi.

Mutlulukları gözlerinden okunan umre görevini yerine getiren vatandaşlar da İskele Camii İmamı Raif Koç ile birlikte öğle namazının akabinde camiden çıkan vatandaşlara kutsal topraklardan getirdikleri zemzem suyu ve hurma ile pilav üstü kavurma ikram etti.

Büşra ÇevikBüşra Çevik