Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 16-06-2022 20:05   Güncelleme : 16-06-2022 20:54

Gerze Halk Eğitimi Merkezi, yıl sonu sergisi düzenlendi

Gerze Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü

Gerze Halk Eğitimi Merkezi, yıl sonu sergisi düzenlendi

Her yıl geleneksel hale gelen Halk Eğitimi Merkezi yılsonu sergisi bu yıla da damgasını vurdu.

''Hayat Boyu Öğrenme Haftası'' etkinlikleri kapsamında Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2021-2022 eğitim öğretim yılı, yıl sonu sergisi düzenlendi.

Yıl sonu sergisi açılışı kapsamında İstiklal Marşı, açılış Konuşmaları, Halk Oyunları, Judo ve Taekvondo gösterileri, Türk Halk Müziği dinletisini takiben kurdele kesimi ve sergi açılışı yapıldı. Yılsonu sergisine Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Kaymakam Refiki Özlem Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, 1 Eylül 2021 tarihinden bugüne kadar Gerze Halk Eğitimi Merkezi tarafından 49 adet mesleki teknik, 81 adet genel kurs olmak üzere toplamda 130 kurs açıldığını ve bu kurslara 2271 kursiyerin katıldığını ifade eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, 2021-2022 eğitim öğretim yılında 3 tiyatro gösterisi, 2 Türk halk müziği, bir sanat müziği konseri, davranışsal bağımlılık sergisi, doğa yürüyüşü, sağlıklı yaşam bisiklet turu, geri dönüşüm ve sıfır atık sergisi ve faaliyeti, çevre bilinci kurs ve etkinlikleri, sene sonu sergisi ve ulusal bayramlarda çeşitli spor gösterileri ve Türk halk oyunları gösterileri düzenlediklerini belirtti.

Aksu, “Halk eğitimi merkezimiz onaylanan protokoller gereği iş birliği kapsamında bu öğretim yılında Gerze ilçe müftülüğü ile hafızlık alanında 3 kurs,  Gerze Belediyemiz ile Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Oyunları, Tiyatro, Bağlama, Drama olmak üzere çeşitli alanlarda 13 kurs açılmıştır.

Merkezimiz bu çalışmaların yanında, kültür ve spor kulübü sporcularımız ile birçok ulusal yarışmaya katılmışlar ve Türkiye dereceleri almışlardır. Aynı zamanda halk eğitimi merkezimiz açık ortaokul ve açık lise iş ve işlemlerini sürdürülmektedir. Müdürlüğümüze kayıtlı 78 açık ortaokul ve 405 açık lise öğrencimiz mevcuttur. Bu öğretim yılında açık liseden 121 öğrencimiz mezun olmuş ve diploma almaya hak kazanmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor onları yükseköğretimde görmek istediğimizi ifade etmek istiyorum”  diye konuştu.

Halk Eğitimi Merkezi üzerinden 3600’ ü aşkın modülün olduğunu, vatandaşların istekleri doğrultusunda bu modüllerin hayat bulduğunu belirten Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, ”eğitim faaliyetleri kapsamında her sene Haziran ayının ilk haftalarında tüm yurt çapında olduğu gibi ilçemizde de Halk Eğitimi Merkezinin açtığı kurslarda usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından üretilen ürünler görücüye çıkıyor.

Gerze el sanatları konusunda zengin hem de vatandaşlarımız, ilçe halkımız bu konuda oldukça duyarlılar, meraklılar, öğrenmeye açıklar” diyerek düşüncelerini aktardı.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin Gerze’ yi her zaman farklı bir noktada tuttuğunu ve örnek alınan bir ilçe konumuna getirdiğini belirtti. Şensoy, “Gerze Belediyesi olarak Gerze Halk Eğitimi Merkeziyle yaptığımız iş birliği doğrultusunda konservatuar bünyesinde kursları faaliyete geçirerek 7’ den 77’ ye sanatsal faaliyetleri sürdürmekteyiz. Türk Halk Oyunları, Türk Halk Müziği, Bağlama Kursu, Tiyatro Kursu, El Sanatları Kursları gibi birçok hususta süren kursların yanında özel eğitim kurumları ile iş birliği yaparak modern dans, tiyatro gibi kurslarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Halk Oyunu, Judo, Taekvondo gösterileri yapıldı, Türk Halk Müziği dinletisi gerçekleşti. Sergi açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar el emeği göz nuru ürünlerin görücüye çıktığı sergiyi gezdiler. 

AdminAdmin