Güncel
Giriş Tarihi : 12-06-2023 14:36   Güncelleme : 14-06-2023 10:02

Gerze Halk Eğitimi Merkezi, yıl sonu sergisi düzenlendi

Gerze Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü

Gerze Halk Eğitimi Merkezi, yıl sonu sergisi düzenlendi

Her yıl geleneksel olarak yapılan Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisi bu yılda görücüye çıktı.

''Hayat Boyu Öğrenme Haftası'' etkinlikleri kapsamında Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2022-2023 eğitim öğretim yılı, yıl sonu sergisi düzenlendi.

Yıl sonu sergisi açılışı kapsamında kurdele kesimi yapıldı. Yıl sonu sergisine Gerze Kaymakamı Tekin DUNDAR, Gerze Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali SU, İlçe Emniyet Müdürü Erol ULAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

234 KURS, 4957 KURSİYER...

1 Eylül 2021 tarihinden bugüne kadar Gerze Halk Eğitimi Merkezi tarafından 66 adet mesleki teknik, 168 adet genel kurs olmak üzere toplamda 234 kurs açıldığını ve bu kurslara 4957 kursiyerin katıldığını ifade eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, 2022-2023 eğitim öğretim yılında 2 tiyatro gösterisi, 2 Türk halk müziği, 2 sanat müziği konseri, sene sonu sergisi ve ulusal bayramlarda çeşitli spor gösterileri ve Türk halk oyunları gösterileri düzenlediklerini belirtti.

Aksu, “Halk Eğitimi Merkezimiz onaylanan protokoller gereği iş birliği kapsamında bu öğretim yılında Genel ve Mesleki Teknik olmak üzere çeşitli alanlarda 13 kurs açılmıştır.

Merkezimiz bu çalışmaların yanında, kültür ve spor kulübü sporcularımız ile birçok ulusal yarışmaya katılmışlar ve Türkiye dereceleri almışlardır. Aynı zamanda halk eğitimi merkezimiz açık ortaokul ve açık lise iş ve işlemlerini sürdürülmektedir. Müdürlüğümüze kayıtlı 92 açık ortaokul ve 247 açık lise öğrencimiz mevcuttur. Bu öğretim yılında açık liseden 30 Öğrencimiz mezun olmuş ve diploma almaya hak kazanmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor onları yükseköğretimde görmek istediğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Sergi açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar el emeği göz nuru ürünlerin görücüye çıktığı sergiyi gezdiler.

AdminAdmin