Güncel
Giriş Tarihi : 15-01-2024 12:03   Güncelleme : 16-01-2024 11:35

Gerze İlçe Av Komisyonu Toplantısı yapıldı

Av ve yaban hayatı yönetimi için yaban hayvanlarının tabii yaşam ortamları, korunmaları, geliştirilmeleri ve avlanmaların kontrol altına alınması konularının görüşüldüğü Av Komisyonu Toplantısı yapıldı

Gerze İlçe Av Komisyonu Toplantısı yapıldı

Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı başkanlığında Gerze 2024-2025 Yılı İlçe Av Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için yaban hayvanlarının tabii yaşam ortamları, bunların korunmaları, geliştirilmeleri ve avlanmaların kontrol altına alınması gibi konularda istişarelerde bulunuldu. Ayrıca avcılığın düzenlenmesi, av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı hale dönüştürülmesi ve ilgili kamu, özel ve tüzel kişileriyle iş birliği sağlanması konuları konuşuldu.

Toplantıda, 2024-2025 Av Yılı İl Av Komisyonuna sunulmak üzere; il genelinde av hayvanı türlerinin biyolojileri ve popülasyonları dikkate alınarak; avlanma zamanları, avcı başına günlük avlanma limitleri, avlanması yasak edilen av hayvanları türleri ve ava kapatılacak alanlar ile avlanmaya ilişkin diğer hususlar kayıt altına alındı.

Toplantıya DMKP Sinop Şefi Hicran Bayraktar Nalbantoğlu, Gerze Orman İşletme Müdür V. Sefer Akan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özbay Akkaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Ekim, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, İlçe Jandarma Komutanı Sadi Özkan, Gerze Avcılar Kulübü Başkanı Ajnan Küçük katılım sağladı.

Büşra ÇevikBüşra Çevik