Güncel
Giriş Tarihi : 22-06-2023 17:31   Güncelleme : 24-06-2023 10:04

Gerze Kızılay Temsilciliği, yardıma koşmaya devam ediyor

Kızılay Gerze Şube Başkanı Celal Yiğit, göreve geldiği günden bu yana ilçemizde yapılan çalışmaları, ihtiyaç sahiplerine sağlanan destekleri anlattı

Gerze Kızılay Temsilciliği, yardıma koşmaya devam ediyor

2019 yılında Kızılay Gerze Şube Başkanı olarak göreve getirilen Celal Yiğit, ‘yardıma ihtiyacım var’ diyerek kapısını çalan her vatandaşa Kızılay’ ın tüzük ve hizmetleri doğrultusunda hizmet ettiklerini kaydetti.

Haftanın her günü 10 gönüllüsü ile gerek büroda insanlara yardım ettiklerini gerekse sahada hasta ve yaşlı ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden Yiğit, “ihtiyaç sahiplerimize gıda, kıyafet ve para yarımında bulunuyoruz, onlara para tanımlıyoruz. 2019 yılından bu yana bu görevi alnımızın akıyla yürütmeye çalışıyoruz. İnsanlarımıza sayısız yardımımız dokundu, elimizden geldiğince de yardımlarımıza devam ediyoruz.

Benim bütünüyle herkeste telefon numaram var, ihtiyacı olan arıyor, istiyor, bizde elimizde ne varda yarasına merhem olmaya gayret ediyoruz. Zaten Sosyal Yardımlaşma ile koordineli çalışıyoruz.

Bu işi tüm ömrüm boyunca para da versen yapamam, bu iş gönül işi. Bu dünyada parayla ölçülmeyecek şeyler var. Bu iş parayla, gönül rızası olmadan yapılmaz. Ben burada elçiyim, yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmaya çalışıyoruz. İyisiyle kötüsüyle, azıyla çoğuyla insanlara hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bu anlamda insanlara hizmet etmekten, bu işin içinde olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Gerzelilere kurban bağışı hatırlatması

Kurban Bayramı öncesinde Türk Kızılayı, kurban kesim çalışmalarıyla birlikte vatandaşlardan kurban bağışlarını toplamaya devam ettiklerini hatırlatan Yiğit,  yurt içi bağışlar için belirlenen miktarın 5 bin 950 TL, yurt dışı bağışlar için ise 2 bin 650 TL olduğunu söyledi.

Yiğit, Kızılay'ın, 2007 yılından bu yana uygulanan Kızılay Kurban projesiyle milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofralarına kurban etlerini ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Kızılay'ın bu tür projelerle yardıma muhtaç insanlara ulaşmayı sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Yiğit, Kızılay üzerinden vekaleten kurban kesimi yapmak isteyen kişiler ise 2023 yılında yurt dışı için 2.650 TL, yurt içi için 5.950 TL ödeme yapacaklarını kaydetti.

AdminAdmin