Güncel
Giriş Tarihi : 11-12-2018 11:33   Güncelleme : 11-12-2018 11:37

Gerze Myo'da Kan Bağışı

Kan Bağışına Gerze Meslek Yüksekokulu’ndan Yoğun İlgi

Gerze Myo'da Kan Bağışı

Türk Kızılayı düzenli olarak Gerze'de yaptığı kan bağışı kabul çalışmalarına devam ediyor. Gerze'de ortalama 2 ayda bir yaptıkları kan bağışı kabul işlemleri kapsamında tekrar ilçemize gelerek Gerze Meslek Yüksekokulunda Kan bağışı yapıldı.

Türk Kızılay’ı Samsun Kan Merkezi ekibinin Gerze Meslek Yüksekokulundaki Kan Bağışı Programı her zamanki gibi yoğun ilgi gördü. Kan Bağışı Programı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi tarafından Gerze Meslek Yüksekokulu Hoca Ahmet Yesevi Konferans salonunda verilen seminer ile başladı.

Akademik personeller ve öğrencilerin hazır bulunduğu seminerde, 25 yaş öncesi genç nüfusu kan bağışı konusunda bilinçlendirip, “gönüllü ve düzenli ” kan bağışçısı olmalarını sağlamaya yönelik açıklamalar ve bu bilinci gelecek nesillere aktarmanın önemine vurgu yapıldı.

Düzenlenen bilgilendirme seminerinin ardından program Kan Bağışı ile devam etti. Samsun Kan Alma Birimi'nde görev yapan Dr. Mehmet ÖZBAY ve diğer görevli personellerin, öğrenciler ile birebir ilgilenerek, bağış sırasında ve sonrasındaki doğru bilinen yanlışlar ile ilgili detaylı bilgiler vermesi öğrencilerin kan bağışlama konusundaki tereddütlerini de giderdi. Kan bağışı kampanyası için Kızılay’a gönüllü olarak kan veren öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Dr. Mehmet ÖZBAY, 115 ünite kan bağışının yapıldığı iki günlük program sonunda, öğrencileri kan bağışı konusunda teşvik etmeleri, gönüllü kan bağışçısı olmaları ve Kızılay ekibine göstermiş oldukları ilgiden dolayı, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mehmet Sedat İPAR başta olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerini sundu.


AdminAdmin