Eğitim
Giriş Tarihi : 23-03-2021 18:38   Güncelleme : 23-03-2021 18:51

Gerze MYO'ya Uygulama Odası Kazandırıldı

Gerzeli İş İnsanı Müge Çavdar Saatci’nin destekleriyle Gerze Meslek Yüksekokulu’na uygulama odası kazandırıldı

Gerze MYO'ya Uygulama Odası Kazandırıldı

Gerzeli İş İnsanı Müge Çavdar Saatci’nin desteğiyle, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan uygulama odasının açılış kurdelesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Dr. Öğr. Üyesi Sedat İpar, Müge Çavdar Saatci ve Yıldız Çavdar kesti.

Gerze Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen açılışa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıza Bayrak, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sedat İpar, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Ahmet Karaoğlu ile Öğr. Gör. Mehmet Keskin, Gerzeli İş İnsanı Müge Çavdar Saatci, akademik ve idari personeller katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sedat İpar, derslerin bundan sonra daha verimli işleneceğini ifade ederek, “öğrencilerin daha nitelikli eğitim alabilmeleri için okulumuzda pek çok imkân var fakat biz istiyoruz ki bazı eksikliklerimizi ilçede ki iş insanları, eşraftan sağlanan desteklerle karşılayalım.

Bu taleplerle iş insanlarımızın, esnaflarımızın kapılarını çalıyoruz. İşte bu doğrultu da Turizm ve İşletmeciliği Programımızın bazı derslerinde özellikle Kat Hizmetleri Derslerinde kullanmak üzere ihtiyacımız olan bir uygulama odası vardı.

Dersleri bu seneye kadar uygulama otelinde yapıyorduk fakat bundan sonra güzel ve verimli bir şekilde Müge Hanım ve ailesinin katkılarıyla yaptırılan üniversitemize kazandırılan uygulama odasında işleyeceğiz” diye konuştu.

İpar’ın ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, ilk olarak Üniversite ve Yüksekokul adına Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirebilmelerine önemli katkı sağlayacak olan uygulama odasının tefrişatını üstlendikleri için Müge Çavdar Saatci ve İnanç Ticaret’e teşekkür etti.

Ersanlı, “Sinop Üniversitesi’nin il merkezi ve ilçelerinde yer alan Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları öğrencilerimize en modern koşullarda eğitim verilebilmesi adına devletimizin bizlere sağladığı sonsuz desteğin yanı sıra; il ve ilçelerimizde yaşayan ve şehrimizde Üniversitemizin gelişmesi adına acaba biz neler yapabiliriz diye bizlerle dertlenen hemşehrilerimizin var olduğunu görüyoruz.

Diğer taraftan Sinop Üniversitesi Vakfına her geçen gün sayısı artacak şekilde katkıda bulunan hayırseverlerimiz de bulunmaktadır. Üniversitemiz Vakfına sağlanan desteklerin ihtiyaç sahibi öğrencilerimize mümkün olduğunca maddi sıkıntılar yaşamadan üniversite eğitimlerini alabilmeleri adına harcandığını burada vurgulamak isterim. Bu kapsamda; Sinoplu İş İnsanları ve hayırseverlerin Üniversitemiz Vakfına gönül rahatlığı ile katkı sağlayabileceklerini de buradan sizlerin aracılığıyla tekrardan hatırlatmak isterim.

Sinop ilimiz Karadeniz Bölgesinde doğal ve kültürel değerlerinin yanı sıra turizmin pek çok türünü içerisinde barındıran bir özelliğe sahiptir. Bununla birlikte bölgemize gelen ziyaretçilere nitelikli bir turizm hizmeti sunabilmek, Sinop’un iç ve dış turizm gelirlerinden daha fazla pay elde edebilmesini sağlamak adına, turizm sektörüne “nitelikli ara eleman” ya da diğer bir deyişle “aranan eleman” yetiştirebilmek Yüksekokulumuz Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının önde gelen amaçlarındandır.

Bu kapsamda; akademik kadrosu ile kaliteli bir şekilde eğitim veren programımız müfredatında yer alan uygulamalı derslerin büyük kısmını Yüksekokulumuzda var olan mevcut imkânlar ile alabilmekte, bazı dersler için de ihtiyaç olduğunda merkezdeki Üniversitemize bağlı Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelini kullanmaktaydı.

Yükseköğretimde Kalite Yönetimi anlayışıyla Üniversitemiz, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleriyle nitelikli bireyler yetiştirmek, bilim ve teknoloji üreterek toplumun hizmetine sunmak suretiyle bölgemize ve ülkemize katkı sağlama vizyonu çerçevesinde, öğrencilerimiz tefrişatı hazırlanarak bugün itibarıyla faaliyete giren bu uygulama odamız ile de tamamen tüm uygulamalı dersleri Yüksekokulumuzda eksiksiz bir şekilde görebileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşma yapan hayırsever iş insanı Müge Çavdar Saatci ise, “burada doğdum, büyüdüm ve Gerze için ihtiyaç olan her konuda elimi taşın altına koymak adına ben ve ailem buradayız. Bu imkanı verip üniversiteye uygulama odası kazandırmamda bana destek olan ailem, Üniversite ve Meslek Yüksekokulu yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Program sonunda Saatci’ye Gerze Meslek Yüksekokuluna sağladığı katkılardan dolayı hediyeler takdim edildi.

AdminAdmin