Eğitim
Giriş Tarihi : 12-10-2023 14:46   Güncelleme : 12-10-2023 15:02

Gerze’ nin eTwinning Projesi, Türkiye birincisi oldu

Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğretmenlerinden Hacer Esra Öveyik' in yaptığı eTwinning Projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye 1’ incisi seçilerek, Türkiye özel ödülü aldı

Gerze’ nin eTwinning Projesi, Türkiye birincisi oldu

2019 yılından itibaren birçok eTwinning Projesi yürüten İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hacer Esra Öveyik' in I.N.S.P.I.R.E. isimli projesi Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 1’ inci seçilerek ''eTwinning Türkiye Özel Ödülü'' aldı.   

İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hacer Esra ÖVEYİK tarafından 2021-2022 yılında yürütülen I.N.S.P.I.R.E.(An Inspiring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education) isimli eTwinning Projesi Ulusal ve Avrupa düzeyinde Kalite Etiketi Ödülü almıştı. Öğretmenimizin bu projesi Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi tarafından 2022 yılı eTwinning teması kategorisinde ''The New European Bauhouse'' kategorisinde I.N.S.P.I.R.E Projesiyle Birinci seçilerek, eTwinning Türkiye Özel Ödülü almaya layık görüldü.

Öveyik’ in bu projesi (I.N.S.P.I.R.E.(An Inspiring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education) aynı zamanda bir Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği Projesine dönüştürüldü ve Polonya Ulusal destek servisi tarafından kabul edildi.

''Sürdürülebilir Bir Gezegen ve Kapsayıcı Yenilenmiş Eğitim için İlham Verici Bir Ağ'' (I.N.S.P.I.R.E.) isimli projesiyle, katılımcı kuruluşların, sivil katılım ve katılım konularında kapasitelerini artırmak, onları ortak değerlerin geliştirilmesinde nitelikli ilham verenler haline getirmek, kendilerinin, insanlığın ve gezegenin geleceğinden sorumlu bir insan olarak yaşam boyu görevlerinin bilincinde olan bireyler yetiştirmelerini sağlamak temel olarak amaçlandı.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulumuzun da ortak olduğu bu projede Hırvatistan, Polonya, Slovakya ve Türkiye'den toplam 5 katılımcı okul daha bulunmakta olup; proje bünyesinde hem okullarda bireysel, hem de ortak paydaşlarla birlikte online etkinlikler ve partner okullara ziyaretler düzenlenmektedir. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitimi Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen Öğretmenimizin Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği Projesi kapsamında 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu adına projeyi yürüten İngilizce öğretmenimiz Hacer Esra ÖVEYİK ile birlikte aynı okul İngilizce öğretmeni Eminehatun KARAASLAN, öğrencilerimiz Uraz DANACI, Sümeyye DİNÇ ve Zeki Poyraz COŞKUN proje katılımcısı olarak Hırvatistan'a giderek öğrenci hareketliliğini gerçekleştirmiş oldular.

Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Hırvatistan'da 4 gün boyunca sürdürülebilirlik bağlamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyip, gözlemleyerek, 4 farklı ülkeden proje ortakları ile birlikte workshoplara katılmışlar, sürdürülebilir yaşam tarzı ile ilgili seminerler almışlardır. Bütün proje ortakları hep beraber doğa gezileri, sürdürülebilir çiftlik gezileri, hayvanat bahçesi ziyaretleri, bilim parkları ve çeşitli müze ziyaretlerinde bulunmuşlardır. Öğrencilerimiz Hırvat partnerlerinin evlerinde konaklayıp kültürler arası etkileşimi en derinden yaşamışlardır. Bütün bu proje etkinliklerinden sonra veda gecesinde tüm proje ortaklarına Katılım Belgesi  verilerek, öğrencilerimize çeşitli hediyeler sunulmuştur. Proje tamamlandığında ise öğretmen ve öğrencilerimize Europas Hareketlilik Belgesi verilecektir. Projenin bir sonraki hareketliliği 2024/Ocak ayı içinde Slovakya' ya olacaktır. 2024/Şubat ayında ise 4 farklı ülkeden 5 proje ortağı okul, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulumuzu ve İlçemizi ziyaret edeceklerdir.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN; I.N.S.P.I.R.E.(An Inspiring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education) aynı zamanda bir Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği Projesi ile Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 1. seçilerek ''eTwinning Türkiye Özel Ödülü'' almaya layık görülen Öğretmenimiz Hacer Esra ÖVEYİK'i ve öğrencilerimizi tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

AdminAdmin