Spor
Giriş Tarihi : 08-11-2023 10:58   Güncelleme : 08-11-2023 11:28

Gerze Veteranlar altyapı çalışmalarına hız verdi: Veteranlar takımı kadın futboluna destek oluyor

Gerze Veteranlar, kadınlar ve erkekler altyapı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. İlk kez 2020 yılında TMVFL Masterler ve Veteranlar futbol liginde top koşturan Gerze Veteranlar Spor Kulübü, altyapı çalışmalarına başladıklarını duyurdu

Gerze Veteranlar altyapı çalışmalarına hız verdi: Veteranlar takımı kadın futboluna destek oluyor

Ülke genelinde futbola gönül veren emektar futbolcuları ‘İkinci Baharını Yaşayanların Ligi’ sloganıyla bir çatı altında toplayan, Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu Ligi ve ligde ter dökerek ilçemizi en güzel şekilde temsil eden Gerze Veteranlar Spor Kulübü, altyapı çalışmalara önem vererek kadınlar ve erkekler altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti.

Bu yola çıkarken de amaçlarının genç nesillere, genç sporculara örnek olabilmek olduğunu kaydeden Kulüp Başkanı Fatih Oğuz, başarılı sporcular yetiştirmek istediklerini belirtti.

EKSİKLİKLERİMİZİ YARDIMLAR İLE AŞACAĞIZ

Oğuz, “Gerze Veteranlar Spor Kulübü olarak bayanlar ve erkekler futbol altyapı çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Birçok eksiğimiz var, bu eksikleri değerli dostlarımızın yardımları ile aşacağız. Birçok genç yeteneği Gerze’mize kazandırmak amacı ile bu yola çıktık. İnşallah Ahmet Nuri Taş hocamız, Bayan Antrenör Öznur Balkan hocamız yönetim ve duyarlı spor insanları ile sıkıntıları aşacak ve gençlerimizi kazanarak başarılı sporcular yetiştireceğiz.

70 ila 80 arasında çocuğumuz var. Bu işe başlayalı 1 buçuk ay kadar oldu. Bu süreçte Ahmet Hoca İstanbul’ daydı. Ahmet hoca kasabamızın çocuğu, İstanbul’ da İBB altyapılarında çalışıp bu konularda çok bilgilidir. Dediğim gibi 1 buçuk aydır bu oluşumun içerisinde çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız burada teknolojiden uzak her türlü kötülükten uzak, 4 ila 5 saatlerini geçiriyorlar.”

TEK ÇIKARIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN İYİ YERLERE GELMESİ

“Malzeme sıkıntımız var, sağ olsunlar değerli dostlarımız sayesinde bu sorunların bazılarını aşabiliyoruz ama hala çok eksiğimiz var. Bizim burada tek çıkarımız çocuklarımızı kazanabilmek, bu kasabanın çocuklarının çok iyi yerlere gelebilmesi. Potansiyeli olan çocuklarımız var.”

GERZE’ DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK; KIZ FUTBOL TAKIMI KURDUK

“24-25 kişilik kız takımımız var. Sonucunda birlik beraberlik gerektiren bir iş yapıyoruz. Bunu karşılık beklemeden yapıyoruz. Çocuklarımızın mutlu olması bizleri de mutlu ediyor. Bizler bu süreçte elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz.”

ALTYAPISI OLMAYAN BİR TAKIMIN ÜST YAPISI OLMAZ

“Allah’ ın izniyle bir yola çıktık. Çok daha güzel işler yapacağız ve sonunda güzel şeyler olacak. Bizde halkımızdan bizlere ve kulübümüze sahip çıkmalarını istiyoruz ve bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçemizin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden olan gönül insanı Gerze Veteranlar Altyapı Antrenörü Ahmet Nuri Taş ise Gerze için bir şeyler yapmaktan mutlu olduğunu kaydetti. Taş, “biz çocukluğumuzu bu sahalarda geçirdik, İstanbul gibi bir yerden memleketimize geldik. Amacımız buradaki evlatlarımıza, arkadaşlarımıza, Gerze’ nin çocuklarına hizmet edebilmek, bu yüzden de burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

Takımın baş antrenörü Kadir Bakır ise Gerze Veteranlar takımı olarak 3 yıldan bu yana mücadele ettiklerini, Gerze’ nin evlatlarının da bu işe bir yerden başlamaları gerektiğini belirtti. Bakır, “çocuklarımızın da potansiyelleri var, onlara da yardımcı olalım istedik. Amacımız futbolu öğretmek, sevdirmek, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak. Başarılı çocuklarımızı tespit edip önümüzdeki Mayıs ayında lige katılmak istiyoruz.

Kız Takımı UEFA B Lisanslı Antrenörü Öznur Balkan kadın futbol takımı anlamında çok güzel dönütler aldıklarını kaydetti. Sinop ve Gerze adına yeni ışıkları doğacağını belirten Balkan, “kızlarımız çok ilgili. En küçük arkadaşımız 7 yaşında. 7 ila 16 yaş arasında değişen sporcularımız var. Şuan okullar genelinde bir tarama yapmayı düşünüyoruz. Böylelikle sporcu sayımızın daha da artacağını düşünüyorum. Ülkemizin Yıldız Kızlar isimli projesine katılmak gibi bir amacımız var. 2009, 2010, 2011 doğumlu sporcularımızın başvurularını yaparak oralarda hem takımımızı hem ilçemizi temsil etmelerini hedefliyoruz” diye konuştu.

Gerze Veteranlar Takımı Yönetimi:

Başkan: Fatih Oğuz

Başkan Yardımcısı: Kadir Bakır

Üyeler: Özgür Korkmaz, Orhan Börekci, Selamettin Sarısoy

Veteranlar Kulübü Teknik Ekibi

Baş Antrenör: Kadir Bakır

Gerze Veteranlar Altyapı Antrenörü: Ahmet Nuri Taş

Kız Takımı UEFA B Lisanslı Antrenörü: Öznur Balkan

AdminAdmin