Güncel
Giriş Tarihi : 30-06-2023 11:43   Güncelleme : 01-07-2023 12:50

Gerze'de iki mezarlıkta canlı Kur'an Tilaveti gerçekleştirildi

Gerze Belediyesi, Kurban Bayramının arefesinde mezarlıklarda canlı Kur'an-ı Kerim okumaları gerçekleştirdi.

Gerze'de iki mezarlıkta canlı Kur'an Tilaveti gerçekleştirildi

Kurban Bayramı arefesinde vatandaşlar, sevdiklerinin mezarlarını ziyaret etmek amacıyla mezarlıklara yoğun bir ilgi gösterdi. Bu özel günde Gerze Belediyesi, geçmiş yıllarda kullanılan merkezi sistem yerine canlı okumalarla Kur'an-ı Kerim hizmeti sunmaya devam etti.

Geleneksel merkezi sistem yerine, canlı okumalarla Kur'an-ı Kerim'i mezarlık alanlarına taşıyan belediye, din görevlileri aracılığıyla ölülerin kabirleri başında kutsal kitabımızı okuttu.

Din görevlileri tarafından eski ve yeni mezarlık alanlarında gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilavetleri, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. Belediye Başkanı Cevat Şensoy da her iki mezarlıkta düzenlenen etkinliklere katıldı.

Belediye Başkanı Şensoy, göreve geldiklerinden bu yana bu hizmeti sürdürdüklerini vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın merkezi sistemle ilgili şikayetleri vardı. Biz de bu konuyu dikkate alarak merkezi sistemi kaldırdık ve canlı olarak Kur'an-ı Kerim tilaveti sunmaya başladık. Sabahın erken saatlerinden öğle vaktine kadar yeni mezarlıkta, öğle sonrası ise ikindi namazına kadar eski mezarlıkta programlar düzenledik" diye konuştu.

AdminAdmin