Güncel
Giriş Tarihi : 15-09-2022 13:46   Güncelleme : 15-09-2022 15:03

Gerze’de ilköğretim haftası kutlandı

Gerze’de ilköğretim haftası kapsamında tören düzenlendi

Gerze’de ilköğretim haftası kutlandı

Gerze’de ilköğretim haftası kapsamında ilk tören Hükümet Konağı önünde düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’ın iki öğrenci ile Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından sona erdi.

İlköğretim Haftası kapsamında diğer bir program ise Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunda düzenlendi. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğretmenlerinden Türkçe öğretmeni Eda Güvenç öğretmenler adına bir konuşma yaptı.

Güvenç, 2022-2023 eğitim öğretim yılına, Atatürk’ ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne ancak bilgi ile mümkün olabileceğinin bilinciyle başladıklarını belirtti.

Güvenç konuşmasının devamında, “ İlköğretim haftası çağdaş eğitimin gerçeklerinin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma, yazmanın öneminin kişiye ve topluma sağladığı yararlarının anlatıldığı bir haftadır. Atatürk’ ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek Türk milletinin özlemidir.

Kişilerin önce kendisine sonra aile ve çevrelerine yararlı olmaları ancak eğitimle mümkün olacaktır. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle ilköğretim haftamızı kutluyorum” diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ise “Yeni bir eğitim-öğretim yılının ilk gününde biz öğretmenler, ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." Bu düşünceden yola çıkarak, Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan temel unsur, yine eğitimdir.

Biliyoruz ki ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak ancak eğitimle mümkündür. Bu kapsamda çocuklarımızın yetenek ve ilgi alanları dahilinde zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine öncülük edip; başta ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, gelişen, teknolojiye ayak uydurabilen,  bilgili, kültürlü bireyler olarak yetiştirmek ortak hedefimizdir. Biz bu hedefi gerçekleştirmek için tüm eğitim teşkilatımızla, tüm birimlerimizle hazırız.

Sevgili öğrencilerimiz; Okul, sizin ikinci eviniz; öğretmenleriniz ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim ve öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle hep birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum. 

Kıymetli öğretmenlerimiz; Bugünümüzü ve yarınımızı oluşturan, gölgemizde sevgiyle ve şefkatle yetiştirdiğimiz, hepimizin en büyük çabası olan sevgili öğrencilerimizi, güven, özveri, saygı ve sevgi ile 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılında da yetiştirmenin gayreti içerinde olacağız.   

Saygıdeğer velilerimiz, bugün, çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Amacımız; kanatlarımızın altında şefkatle yetiştirdiğimiz çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim öğretim sürecinde her zaman olduğu gibi sizlerin de desteklerinizi yanımızda görmek, bizlere güç katacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından program Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerinin okuduğu şiir, halk oyunu gösterileri, müzik dinletisi ve okula yeni başlayan öğrencilere çiçek sunulmasının ardından sona erdi.

AdminAdmin