Güncel
Giriş Tarihi : 28-05-2021 19:23   Güncelleme : 19-05-2022 17:50

Gerze’de Kudüs’e Destek Konvoyu

İsrail’in Filistin ve Doğu Türkistan’da ki masum halka yönelik saldırıları Gerze’de de protesto edildi

Gerze’de Kudüs’e Destek Konvoyu

İlim Yayma Cemiyeti Gerze Şubesi, İsrail´in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü saldırıları kınamak ve Filistin halkının yanında olduklarını duyurmak adına “Kudüs Konvoyu” etkinliği gerçekleştirdi.

Gerze İlim Yayma Cemiyeti, Din Görevlileri Derneği, Eğitim Bir-Sen, Diyanet-Sen, Memur-Sen, Önder, TÜGVA, Türkiye Diyanet Vakfı, Türk Kızılay’ının birlikte düzenlemiş oldukları ‘Kudüs’e Umut Ol’ çağrısına çok sayıda ilçe sakini de iştirak etti.

Gerze İlim Yayma Cemiyeti Şubesi önünde araçlarıyla toplanan vatandaşımız ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak araçlarıyla konvoy yaptı, İsrail’i protesto ettiler.

İlim Yayma Cemiyeti önünde başlayan ve liman içinde son bulan araç konvoyunun ardından, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Mustafa Ataman Festival Alanında okumuş olduğu bildiride: “ Mescid-i Aksa yeryüzünde Kabe’den sonra bina edilmiş 2’inci mesciddir. Bu yönüyle Mescid-i Aksa'yı bünyesinde barındıran Kudüs tüm müslümanların gönlünde yer etmekle kalmamış diğer semavi dinlerce de kutsal  kabul edilmiştir. Bu bakımdan tüm semavi dinlerin barış ve huzur umduğu selamet yurdudur.

Ramazan ayından başlamak üzere İsrail'in Mescid-i Aksa içinde ve çevresinde estirmiş olduğu terör tüm dünya müslümanlarını derinden yaralamıştır. Biz bugün burada dünyanın neresinde olursa olsun, teröre karşı direnen ve insan olmanın onurunu kurtarmak için, imanın izzetini korumak adına, çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek için toplandık. 

Covid-19’u stratejik bir aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayâsızca ilk kıblemiz Mescidi aksaya saldıran terörist İsrail’in yaptıklarını telin etmek, her şeyden önce insanlık onurumuzdur.

Fakat biz şunu da biliyoruz: Başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenler, terörist İsrail’in kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır.

Kirli medya düzeniyle, artık her neresinden bakarsanız bakın adaleti değil güçlünün kanlı düzenini perdelemekten başka işlevi olmayan uluslararası hukukuyla bu sistem, bu düzen kanı ve terörü desteklemektedir.

Onun için terörist İsrail bu kadar fütursuz, bu kadar hayâsız davranmaktadır.

Onun için İsrail, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir.

Tam da bu yüzden, herkes sussa da, Filistin’de, Kudüs’te,  Doğu Türkistan'da bizim canımız ciğerimiz dediğimiz kardeşlerimize karşı sürdürülen terör politikalarına karşı haykırmaya, bu kirli düzenin üzerini örtmeye çalıştığı hakikati yılmadan usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri yüzlerine çarpmaya devam edeceğiz.

Yılmayacağız! Usanmayacağız!

Diğer taraftan Doğu Türkistan'da Çin Devletinin asırlardır uyguladığı dini ve etnik yönden Müslüman soydaşlarımıza karşı asimile politikaları son yıllarda artarak devam etmektedir. Zalim Çin yönetimi Müslüman soydaşlarımızın inanç ve ibadet özgürlüğünü hiçe saymaktadır. Namaz kılan, oruç tutan Müslüman soydaşlarımız ağır zulüm ve baskı altındadır. Doğu Türkistan coğrafi olarak uzak olsa da gönül dünyamızda müstesna bir yerdedir.

Maalesef bütün mazlum Müslüman coğrafyalara olduğu gibi başta ABD olmak üzere sözde büyük devletler Doğu Türkistan mazlumlarına karşı da kör ve sağırdırlar.

Bizler, Gerze Sivil Toplum Platformu olarak üstat Sezai Karakoç'un ifadeleriyle şöyle haykırıyoruz: "Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Hâlbuki biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Hâlbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar” diye konuştu.

Etkinlik, İlçe Müftüsü Bayram Karar’ın ettiği dua ile son buldu.

AdminAdmin