Güncel
Giriş Tarihi : 20-10-2023 14:42   Güncelleme : 20-10-2023 16:36

Gerzeliler Filistin’ de destek için meydanlara döküldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ülkemizin dört bir yanında kınandı. Bu kapsamda Gerzeliler de Filistin için tek yürek oldu

Gerzeliler Filistin’ de destek için meydanlara döküldü

Gerzeliler İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırılarını protesto etti. Gerze’ deki sivil toplum kuruluşları, “Filistin’e destek” başlığıyla destek yürüyüşü düzenledi ve basın açıklaması yaptı.

Bugün Cuma Namazının Ensar Cami önünde toplanan vatandaşlar, İsrail’ i kınamak Filistin’ e destek olmak için garaja kadar yürüdü. Ensar Caminde kılınan Cuma Namazının akabinde Filistin' de ölen vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı ardından yürüyüşe geçildi. 

Yapılan ortak yazılı açıklamada, İsrail’in Filistin topraklarında "soykırım" uyguladığı, Filistin halkına ve direnişine desteğin önemine vurgu yapıldı. Yapılan açıklama şu şekilde: “Kıymetli Kardeşlerim, Aziz Müslümanlar bu basın açıklamasını Gerze İlim Yayma Cemiyeti öncülüğünde ilçemiz- deki sivil toplum kuruluşları adına yapıyoruz.

Bölgemizin kanayan yarası Filistin ve Gazze'de bu günlerde yaşananları çaresizlik, üzüntü ve kızgınlıkla takip etmekteyiz. Bizler savaşa komutan tayin ettiğinde yaşlılara, çocuklara, hastalara, hayvanlara, ibadethanelerde ibadet edenlere, ekili dikili arazilere ve hayvanlara asla dokunmayacaksınız diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Yani savaşın da ahlakı olduğuna inanan bir terbiye üzereyiz.

Maalesef 15 gündür işgalci İsrail devletinin saldırıları insan hafızasının alamayacağı ulaşmıştır. Vurmak, masum insanların sığındığı ibadethaneleri ve en sonunda yaralıların tedavi edildiği hastaneleri vurmak sıradan hale gelmiştir. Bu saldırılar artık katliam ve soykırım seviyesine gelmiştir.

İnsanlığın yalnız bıraktığı Filistin bu şok edici katliamları 75 yıldır yaşamaktadır. Mescid-i Aksa'nın mahremiyeti 1948'den beri çiğneniyor. Barış şehri olan Kudüs 75 yıldır mahzun. Yerleşimci çeteler her gün Filistinlilerin evlerini ve mallarını gaspediyor.16 yıldır boykot altındaki Gazze'de 2,5 milyon insan zindan hayatı yaşıyor. Tüm bu haksızlıklara dur demesi gereken hür dünya ne yapıyor. Zalimi mazlum, mazlumu da zalim göstermek için ellerindeki tüm fırsatları vicdansızca kullanıyor. Desteğin her türlüsünü vermektedirler. İşte bu yüzden

Bu katliamın ortağı Akdeniz'e gemilerini gönderen ABD'dir, İngiltere'dir. Bizler tarihin her döneminde olduğu gibi mazlumların yanında olduk. Gazze'de öldürülen mazlum bebek, çocuk, kadın ve erkeklerin yanında olmak için Müslüman olmak da gerekmiyor. Sadece insan olmak Gerze Sivil Toplum Platformu üyeleri olarak son beyanımız şudur zalimin karşısında, mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz.”

Basın açıklaması İsrail’ i protesto etmek için atılan sloganların ardından sona erdi.

AdminAdmin