Sağlık
Giriş Tarihi : 09-05-2024 15:15   Güncelleme : 09-05-2024 18:17

Gerzeliler ‘Sağlık İçin Hareket Ettiler’

‘Sağlık İçin Hareket Et Günü’ etkinlikleri kapsamında ilçemizde yürüyüş etkinliği yapıldı

Gerzeliler ‘Sağlık İçin Hareket Ettiler’

Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen ‘Sağlık İçin Hareket Et’ günü kapsamında ilçemizde yürüyüş etkinliği gerçekleşti.

Gerze İlçe Toplum Sağlığı öncülüğünde Toplum Sağlığı Merkezi önünde başlayan yürüyüş Hükümet Konağı önünde başlayarak ilçemiz festival alanında sona erdi.

Etkinliğe Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze İlçe Jandarma Karakol Komutanı J.Asb.Kd.Bçvş. Erkan Duymaz, Gerze Emniyet Müdürü Erkan Sevindik, Gerze Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi sağlık personelleri ve vatandaşlar ve Yeşil Gerze Dağcılık ve Spor Kulübü (GERDAK) katılım sağladı.

Etkinliğin son durağı olan Festival Alanında etkinlikle ilgili, “10 Mayıs DSÖ tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı artırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için ‘Sağlık İçin Hareket Et’ günü olarak belirlenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Büşra ÇevikBüşra Çevik