Güncel
Giriş Tarihi : 26-12-2023 11:48   Güncelleme : 27-12-2023 09:36

Gezici Çanakkale Müzesi Gerze’de

Cepheden günümüze o döneme ait birçok silah, cephane, savaş malzemesi, kıyafet ve dahası Gerzeli vatandaşlar ve öğrenciler ile buluşturuldu

Gezici Çanakkale Müzesi Gerze’de

Milli mücadeleyi hissettirmek ve tarihimizin yakından görülüp Anadolu topraklarının ne kadar kısıtlı ve zor koşullarda kurtarıldığının görülmesi maksadıyla hazırlanan Çanakkale Müzesi Gerze’de ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Çanakkale’ye gitme imkanı olmayan başta öğrenciler olmak üzere tüm vatandaşların müzedeki parçaları görmeleri, milli ve manevi duyguları yakından hissetmeleri için Anadolu’yu karış karış gezen Çanakkale Müzesi Gerze’ye geldi.

İçerisinde 1000 parçanın bulunduğu müzenin genel koordinatörleri ziyaretçilere her bir parçanın önemini tek tek anlattı.

Gerze Belediye Başkanlığının destek ve katkılarıyla ilçemizde misafir edilen müze ile ilgili konuşan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy yaptığı açıklamada,  “Çanakkale; Gerzelisi, Sinoplusu, Balıkesirlisi, Malatyalısı ile 250 bin şehit verdiğimiz bir varoluş savaşı. Bunu bütün gençlerimize, çocuklarımıza gezdirmemiz ve göstermemiz, bu ruhu yaşatmamız gerekiyor ancak hepimiz aynı imkâna sahip değiliz. Çok azımız Çanakkale'ye gidebiliyor. Bu müze o anlamda çok önemli. Beraber o ruhu bir nebze olsun yaşayabilmek adına Çanakkale Gezici Müzesi’ni ilçemizde misafir ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle birlikte koordineli şekilde öğrencilerimizi buraya getirip Çanakkale ruhunu aşılıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyor, herkesi müzemize bekliyorum” dedi.

On binlerce şehit kanının döküldüğü Çanakkale Savaşı’nda,  Sinop 1488 askeriyle en çok şehit veren illerden biri olurken, Gerze ise 160 şehidiyle kayıtlara geçti.

26 Aralık Salı günü açılışı yapılan müze ücretsiz olup 28 Aralık Perşembe gününe kadar 08. 00 ile 17.00 saatleri arasında Say Düğün Salonunda ziyaretçilerini bekliyor.

AdminAdmin