Güncel
Giriş Tarihi : 19-03-2021 09:53

Günün anlamına yakışır program

Sinop’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, düzenlenen çeşitli programlarla gerçekleştirildi

Günün anlamına yakışır program

Çanakkale Zaferi’nin 106’ıncı yıldönümü ve Şehitlerimiz, ülkenin 4 bir yanında olduğu gibi Sinop’ta da günün anlam ve önemine yaraşır şekilde anıldı.

Sinop’ta Deniz Şehitliği Anıtı’nda düzenlenen tören, çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı’mız hep bir ağızdan gür bir sesle okundu.

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, şehitlik defterini imzaladıktan sonra program kapsamında protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları ile birlikte Sinop Şehitliği’ni ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Devlet Övünç Madalyası Tevcih ve Beratı Töreni gerçekleştirildi

Törende Vali Karaömeroğlu, 24.08.2019 tarihinde Hakkâri’de şehit düşen P. Uzm. Onb. İdris Gezer’in ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim etti.

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu yine güne anlam veren şehitlerimizin ailelerini ziyarette bulundu.

Dikmen’de de Anma Programı Düzenlendi

Dikmen’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ıncı yıldönümü töreni, Atatürk büstü önündeki Atatürk anıtına Dikmen Kaymakamlığı ve Dikmen Belediye Başkanlığı’nın çelenk sunması ile başladı.

Çelenk sunma töreninin ardından Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Tören sonrasında Kaymakam Mehmet Nesip Mahir, Belediye Başkanı Adnan Acar ve protokol üyeleri Şehit J. Uzm. Onb. Bahattin Dolma’nın kabrini ziyaret ederek karanfil bıraktı.

AdminAdmin