Yaşam
Giriş Tarihi : 16-11-2023 13:50   Güncelleme : 16-11-2023 14:04

Hamsi sezonu sürüyor, palamut meçhul

Bol miktarda avlanan hamsi, hem balıkçıların hem de Gerzelilerin yüzünü güldürüyor

Hamsi sezonu sürüyor, palamut  meçhul

Hamsi bereketli bir sezon geçirirken kilosu 50 ila 60 TL’ den satılıyor. Gerzeli balıkçılar, hamsinin yılbaşına kadar tezgahları süslemeye devam edebileceğini kaydederken palamut için sezonun sona erdiğini belirtti.

Gerze balık pazarında tezgâhları bol miktarda süsleyen hamsiye vatandaşların ilgisi yoğun olurken Gerzeli balıkçı esnafı Hüseyin Metinkaya, hamside bereketli bir sezon geçirdiklerini bir sürpriz olmazsa palamut sezonunun bittiğini ifade etti.

Hamside bolluk sürüyor, daha da sürecek gibi duruyor

Hamsinin çok uygun fiyata satıldığını söyleyen Metinkaya, “bu sezon palamut yüzümüzü güldürmedi ama hamsi güldürüyor. Hem biz hem de vatandaşlarımız hamsiye doyacak. Havalar soğudukça hamsi bereketi sürecek. Palamudun olmayışı hamsinin önünü açtı. Yılbaşından sonra hamsi kaçabilir.

Ne demişler ‘40 gün taban eti, bir gün av eti’ palamut olsa da bu saatten sonra binde bir. Ne bizleri ne de vatandaşlarımızı mutlu etmez.

Tezgahlarımızı hamsi dışında kefal, sargan, istavrit, ispari, barbun, levrek, somon, tirsi, çupra, iksira balıkları süslüyor” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin