Sağlık
Giriş Tarihi : 09-11-2023 12:25   Güncelleme : 11-11-2023 10:33

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunda ‘Kan’ panya var

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulundan toplum hizmeti: Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu ile Türk Kızılayı tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunda ‘Kan’ panya var

29 Ekim-4 Kasım tarihlerinde kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle İlçemizin başarılı okullarından, sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkan ve sık sık gündeme gelen Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü kan bağışının önemini vurgulamak, farkındalık oluşturmak amacıyla Kızılay Kan Bağışı Sivil Ekibini okula davet ederek ilçemizdeki kan bağışı kampanyasının da öncüsü oldu.

Kan bağışının öncüleri okul İdaresi, çalışanlar ve öğretmenler oldu. Sabahın erken saatlerinde okul binası önüne konuşlandırılan kan bağış aracındaki sağlık personelleri kan bağışı yapmak isteyen bağışçılara gerekli bilgileri verdi.

Gerçekleştirilen toplum hizmeti ile kan bağışının önemi öğrencilere ve velilere yaşatılarak anlatıldı. Türk Kızılayı yetkilileri 1 ünite kanın 3 canı kurtardığını belirterek, "Türkiye’de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç var. 5 bağışçı 1 dakikalık ihtiyacı karşılıyor. 1 ünite kan, 3 kişinin hayatını kurtarıyor" dedi.

AdminAdmin