Güncel
Giriş Tarihi : 05-07-2023 15:02   Güncelleme : 05-07-2023 15:52

Haziran ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Haziran ayı meclis toplantısı Gerze Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi

Haziran ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Toplamda 2 maddenin görüşülüp karara bağlandığı toplantı, CHP’ li Belediye Meclis Üyesi Süleyman Taşgın’ ın bir eksik katılımıyla yapıldı.

Bir önceki meclis karar özetinin tasdiki ile başlayan toplantının ilk gündemi İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi; Cumhuriyet Mahallesi 658 adadaki taşınmazlarda uygulama imar planı değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, gündeme konu olan 658 adadaki taşınmazların 10 metre olan ön bahçe mesafesi 5 metreye düşürüldü.

Gündemin 2. Maddesi olan İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi 744 ada, 1­2­3­4 nolu ve 745 ada 6­7­8­9 nolu parsellerde imar planı değişikliği talebi; oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.  

VATANDAŞ ŞİKAYETİNİ DİLE GETİRDİ: BAŞKAN ŞENSOY ÇÖZÜMÜN YAKIN BİR ZAMANDA OLDUĞUNU AÇIKLADI

Gündem dışı söz alan bir vatandaş bir kısmı Gerze sınırları içerisinde bir kısmı da Abdaloğlu köyü içerisinde bulunan Koyunlu Caddesinin hem yolu kullananları hem de o güzergâhta oturanları mağdur ettiğini belirtti. 5 sene önce Gerze’ ye taşındığını kaydeden vatandaş, Gerze’ ye yerleştiği günden bu yana yolda problem olduğunu, yolun çok tozduğunu, bahçede oturamadıklarını, cam ve kapı açamadıklarını, konunun ivedilikle çözüme kavuşturulmasını istediklerini söyledi.

Vatandaşın şikâyet ve talebini iletmesi üzerine Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Koyunlu Caddesinin 18 uygulamasından yeni çıktığını, Samsun-Bafra Caddesinin asfaltlanmaya başladığını, Koyunlu Caddesini de çok yakında asfaltlayacaklarını kaydetti.

Konuyla ilgili söz alan CHP’ li Meclis Üyesi Uğur Akın da o yolun üzerinde 60-70 konutluk yer yapıldığını, oraya beton arabası girdiğini, kepçe ve greyderlerin çalıştığını söyleyerek caddenin 18 uygulamasından çıktığını yapılacak işlemlerin hemen hallolacağını belirtti.

AdminAdmin