Güncel
Giriş Tarihi : 08-06-2021 12:13   Güncelleme : 08-06-2021 13:40

Hobisi, mesleği oldu

‘Ahşabın Her Hali’ isimli atölyesinde el emeği göz nuru maket gemileri sergileyip, satıyor

Hobisi, mesleği oldu

3 çocuk babası Serkan Maden, emekli olduktan sonra memleketi Gerze’ye yerleşerek hobisini mesleği haline getirdi. Yaklaşık 20 yıl muhasebecilik yapan Maden, emekli olduktan sonra Gerze’ye yerleştiğini, hobi olarak yaptığı ahşap gemi maketlerinin de kendine bir iş kapısı açtığını belirtti.

Maden, gemi maketlerini önceleri vakit geçirmek için yaptığını, daha sonra bu işte kendini geliştirdiğini, emekli olup Gerze’ye yerleştikten sonra yaptığı maket gemileri sergilemek ve satmak için bir atölye açtığını ifade etti.

Balık ıstakaları, çektirme gemileri, Antalya, Marmaris ve Bodrum bölgelerine mahsus guletler, yat maketleri yaptığını söyleyen Maden, “biliyorsunuz ki yaptığım bu iş, genç nesil tarafından pek de tercih edilmeyen ve unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında.

Bende bu işe hobi olarak başladım ve mesleğim haline getirdim. Neredeyse 20 yıl muhasebecilik yaptım. İş ve İstanbul stresi beni yormaya başlayınca emekli olup memleketim Gerze’ye yerleşmeye karar verdim. Burada bu küçük atölyeyi açarak yaptığım maket gemileri hem sergiliyorum hem de satıyorum.

Karadeniz’in, Sinop’un, Gerze’nin simgesi olan gemi maketlerinin yanında Marmaris, Antalya ve Bodrum bölgelerine has maketlerde yapıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kızlarına da maket yapmayı öğrettiğini belirten Maden, “yaptığım maket gemiler 20 cm ila 1 metre 20 cm arasında değişiyor. Maketleri yaparken zamanla asla yarışmıyorum, ham ağaç kullanıyorum;  işimi yaparken fabrikasyon sistemi kullanmıyorum, yaptığım her şey el emeği, göz nuru. Yeni nesle de bu mesleği öğretmeyi çok isterim.

İsteğe göre, kişiye özel maketlerde yapıyorum. Gemilerde kendinin, tuttuğu takımın, sevdiklerinin fotoğraflarını görmek isteyenler oluyor, bu müşterilerim için özel gemi maketleri de yapıyorum. Fiyat aralığımız da gayet uygun.

Bu küçük atölye haricinde internet üzerinden de satış yapıyorum. Maketlerimi yine atölyemizin de ismi olan ‘Ahşabın Her Hali’ isimli sosyal medya hesapları üzerinden de sergiliyorum ve satışını gerçekleştiriyorum. Gerze’ye yolu düşen herkesi bu küçük ama huzurlu atölyeye bekliyorum ” diye konuştu.

Adres: Çarşı Mahallesi Yeni Çarşı Sokak No:12/A

Instagram: ahşabınherhali

Facebook: serkan.maden.10

Telefon: 0535 777 26 49  

AdminAdmin