Eğitim
Giriş Tarihi : 16-06-2021 10:01   Güncelleme : 21-06-2021 10:23

İki Programa YÖK’ten Onay

YÖK, Gerze Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 programa daha öğrenci alınmasına onay verdi

İki Programa YÖK’ten Onay

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu bünyesinde otobüs kaptanlığı programı ile uzaktan öğretim bilgisayar programcılığı ön lisans programı açılarak 2021-2022 öğretim yılında öğrenci alınması teklifi 26.05.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında incelenerek her iki programında açılmasına karar verildi.

Bu kapsamda bilgisayar programcılığı uzaktan öğretim ön lisans programına 100 öğrenci, otobüs kaptanlığı programına ise 30 öğrenci alınacağı belirtildi.

Bilgisayar programcılığı ön lisans programı ilk olma özelliği taşıyor

2021-2022 Akademik Yılı ile öğrenci alımına başlayacak olan otobüs kaptanlığı programı, alanında uzman akademik kadrosu, teknolojik uygulama imkânları, Türkiye’de sayılı programda bulunan otobüs simülatörü ile sektördeki ihtiyaç duyulan yetişmiş elaman ihtiyacını karşılamada önde gelen programlar arasında yer alırken Gerze Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılacak bir diğer program olan bilgisayar programcılığı ön lisans programı ise uzaktan öğretim programı olduğundan bir ilk olma özelliği taşıyor.

Sinop Üniversitesi bünyesindeki olan uzaktan öğretim bilgisayar programcılığı ön lisans programı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’ne göre belirlediği yazılımcı sayısı hedefine ulaşmada, alanlarında uzman akademik kadrosu ile üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi amaçlıyor.

Yeni açılan ve öğrenci alacak olan programların hayırlı olmasını dileyen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan öğretim faaliyetlerinde şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin yetişmiş insan kaynağına katkı sunmayı amaçlıyoruz.

Uzaktan öğretim alanına yapılan yatırımlar ve bu alanda edinmiş olduğumuz deneyim ile, bu programlara gelecek yıllarda yenileri eklenecektir.

Sinop Üniversitesi’nin içinde bulunduğumuz teknoloji çağında mekân ve zamandan bağımsız olarak fiziki sınırlara bağlı olmadan öğrencilere eğitim alma imkânı sunuyor” ifadelerini kullandı.

Gerze Meslek Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin konu ile ilgili yaptığı açıklamada yeni eğitim öğretim yılında otobüs kaptanlığı programına 30, bilgisayar programcılığı uzaktan öğretim programına ise 100 öğrenci alınacağını belirtti.

Keskin, “otobüs kaptanlığı programımız Türkiye’de sayılı programda bulunan otobüs simülatörü ile sektördeki ihtiyaç duyulan yetişmiş elaman ihtiyacını karşılamada önde gelen programlar arasında yer alıyor. Uzman akademik kadrosu ve kamuda personel alımlarında otobüs kaptanlığı programı mezunlarına öncelik verilmesi ile bu programımıza olan talebin artacağını düşünüyoruz.

Bilgisayar programcılığı ise dünyada ve Türkiye’de hızla gelişen ve birçok iş koluna uygulanabilen bir alan olduğu için, bu programla sadece bölgesel değil ulusal çapta ihtiyaç duyulan nitelikli ara iş gücü yetiştirilmesi noktasında önemli katkı sunacaktır. Bu vesileyle; Gerze Meslek Yüksekokulu’na kazandırılan yeni programların öğrencilerimize, meslek yüksekokulumuza, üniversitemize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu önemli kararın alınmasında önemli katkıları bulunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat Dalgın Hocamız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin