Güncel
Giriş Tarihi : 29-03-2022 11:19   Güncelleme : 30-03-2023 12:36

İlçemizde “Kütüphane Haftası” kutlanıyor

Ülke genelinde başlayan Kütüphane Haftası, ilçemizde de "Kütüphanede Hayat Var" sloganıyla başladı

İlçemizde “Kütüphane Haftası” kutlanıyor

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan Kütüphane Haftasının 58’ incisi “Kütüphanede Hayat Var" sloganıyla ilçemizde de kutlandı.

Gerze Halk Kütüphanesinde yapılan kutlama programına Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Kaymakam Refiki Özgü Özen, AK Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, DEVA Partisi İlçe Başkanı Mehmet Emin Gülsevim, Gerze Halk Kütüphanesi Müdürü Suat Altuntaş, öğrenciler ve kitapseverler katıldı.

Gerze Halk Kütüphanesi Müdürü Suat Altuntaş hafta nedeniyle bir konuşma yaptı. Altuntaş konuşmasında, “kamuoyunda kütüphane konusunda olumlu çağrışım oluşturmak, kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek, dünya kütüphaneciliğindeki önemli gelişmeleri paylaşmak üzere 1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta, Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bu yıl 58’ incisinin 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında ‘Kütüphanede Hayat Var’ teması kapsamında kutlanmakta olan Kütüphane Haftamız açılış törenine hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

58. Kütüphane Haftası kapsamında Yapılan konuşmaların ardından hafta nedeniyle "En çok kitap okuyan" okuyuculara ödülleri Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Kaymakam Refiki Özgü Özen tarafından verildi.

Kütüphane Haftasında Dereceye Giren Öğrenciler:

Okul Öncesi/Gerze Anaokulu

-Akın Gülsevim

-Miray Arslan

-Zeynep Beril Akbaş

Çocuk

-Kaan Koca/Atatürk Ortaokulu

-Fadime Ceren Kara/ Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu

-Egetürk Kaplan/Atatürk Ortaokulu

Yetişkinler

-Sevilay Ezici

-Özge Demirhan

-Hamza Özdemir

AdminAdmin