Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 14-11-2023 10:36   Güncelleme : 14-11-2023 10:39

İsrail’in çocuk katliamına sanatın gücünü kullanarak “dur” diyecekler

Sinop Üniversitesi, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliama dünyanın dikkatini çekmek amacıyla “Savaş ve Çocuk” temalı Uluslararası Afiş ve Karikatür Yarışması düzenliyor

İsrail’in çocuk katliamına sanatın gücünü kullanarak “dur” diyecekler

Sinop Üniversitesi, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliama dünyanın dikkatini çekmek amacıyla sanatın gücünü kullanarak “Savaş ve Çocuk” temalı Uluslararası Afiş ve Karikatür Yarışması düzenliyor.

Sinop Üniversitesi öğretim elemanları Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan, Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan ve Öğr. Gör. Tuna Kuzucan tarafından yürütülen proje kapsamında düzenlenen yarışma, insanlığın ortak paydada buluşarak, savaşın yıkıcı sonuçlarına dikkat çekmek ve barışın değerini vurgulamaları için bir platform sunuyor.

Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, yaptığı açıklamada, İsrail’in, Gazze’de dünyanın gözü önünde katliam yaptığını, bu savaştan en fazla çocukların etkilendiğini ifade etti.

Sinop Üniversitesi olarak bu katliama sanatın gücünü kullanarak karşı koymaya çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Taşdemir, bu doğrultuda planladıkları uluslararası jürili afiş ve karikatür yarışmasına dünyanın her bölgesinden katılım beklediklerini söyledi.

Yarışmaya, 30 Kasım 2023 gününe kadar eser gönderilebileceğini bildiren Prof. Dr. Taşdemir, “Bu yarışma için sunulacak eserlerden jüri değerlendirmesinden geçenler, üniversitemiz tarafından Sinop, Ankara ve İstanbul’un yanı sıra Maarif Vakfının desteğiyle yurtdışında, farklı ülkelerde düzenlenecek sergilerde teşhir edilecek” dedi.

“Sanatçılar, küresel bir çağrıda bulunacak”

“Savaş ve Çocuk” temalı Uluslararası Afiş ve Karikatür Yarışması koordinatörlerinden Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan; yarışmanın jüri başkanlığını, çizgi dünyasının usta isimlerinden Hasan Aycın’ın yapacağını belirterek, “Bu özel yarışma, yaşanan insanlık dramlarına dur demek için farkındalık oluşturmayı ve harekete geçmeyi hedeflemektedir. Ayrıca dünyanın dört bir yanından sanatçıları, gözlemleri ve duyguları aracılığıyla savaşın etkilerini ve barışın gücünü anlamaya ve ifade etmeye teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Katılımcılardan beklenen, çocukların iç dünyasını yansıtan etkileyici karikatürler oluşturmalarıdır. Sanatçılar, kendi bakış açılarından savaşın getirdiği zorlukları, umutları ve barış arayışını resmederek savaşa karşı küresel bir çağrıda bulunacaklar” şeklinde konuştu.

Açıklamasının devamında; “Burada bir çağrıda bulunuyoruz: Bu insanlık dramına sessiz kalmayın, çocukların çığlıklarına, duygularına kulak verin.

Sanat ve sanatçılarımızın eserleri, savaşın yarattığı dramı mahşeri vicdana aksettirmekle kalmayacak aynı zamanda barışa dair umudumuzu da pekiştirecektir.

 Siz değerli katılımcılarımıza şimdiden şükranlarımı sunuyorum. 30 Kasım’a kadar, sanatın gücüne inanarak, çocuklarımızın seslerini dünya ile paylaşmanızı bekliyoruz” dedi.

AdminAdmin