Siyaset
Giriş Tarihi : 10-10-2023 13:41   Güncelleme : 28-10-2023 21:15

Karadeniz: “Beş bin lira müjde gibi lanse ediliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, kabine toplantısında açıklanan emekliye bir defaya mahsus ödemeyi eleştirdi. Karadeniz;” Emekliye beş bin lirayı bir lütuf gibi açıklıyorsunuz” dedi.

Karadeniz:  “Beş bin lira müjde gibi lanse ediliyor”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz gündeme dair açıklamalarda bulundu. Karadeniz yaptığı açıklamada; “Ekonomi ortada memurun, işçinin, esnafın emeklinin hali ortada. Ne yazık ki her geçen gün daha da kötüye giden bir ekonomi politikasıyla karşı karşıyayız.

İnsanlar artık bırakın yarını düşünmeyi günü kurtarmaya çalışıyor. Devlete yıllarca vergi vermiş, ülkenin kalkınması için yıllarca çalışan emeklilerimiz 7500 lira aylıkla tam anlamıyla hayatta kalmaya çalışıyor. Bugün on bin liranın altında kiralık ev bulunamıyorken 7500 lira aylık alan emekli vatandaş ne yapacak sokakta mı kalacak? Asgari ücretli 11 bin 402 lira maaşla ev bulup oturamıyorken emekli vatandaşımız nasıl barınacak?

Yurtdışında emekliler emekli maaşıyla Dünya’yı gezerken bizim vatandaşımız otobüse binip memleketine dahi gidemiyor. Bugün büyüklerimiz torunlarına harçlık dahi veremiyor, faturalarını ödeyemiyor. Hal böyleyken kabine toplantısında emekliye bir defaya mahsus ödenecek beş bin lira bir lütuf gibi büyük bir müjde gibi lanse ediliyor.

Beş bin lirayla bu ay fatura borcunu kapattı emekli sonraki ay ne olacak? Türk parasının alım gücünün yerlerde olduğu günümüzde beş bin lirayla emekli ne yapacak? Bir an evvel emekli maaşında düzenlemeye gidilmeli emeklilerimizin refahı yükseltilmelidir, göstermelik ödemelerle emeklinin aklıyla dalga geçiyorsunuz” dedi.

AdminAdmin