Siyaset
Giriş Tarihi : 27-03-2023 14:11   Güncelleme : 29-03-2023 16:05

Karadeniz: “Şimdi durma zamanı değil, çalışma zamanı”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 14 Mayıs Genel Seçimleri için CHP’den Sinop Milletvekilliği Aday Adaylığını açıkladı

Karadeniz: “Şimdi durma zamanı değil, çalışma zamanı”

Aday adaylığını açıklamak için CHP Sinop İl Başkanlığına gelen Barış Karadeniz, burada büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. İl başkanlığı toplantı salonunda Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, il genel meclisi üyeleri, teşkilat üyeleri ve vatandaşların katıldığı başvuru sırasında konuşan Karadeniz, “ülkemiz ağır günlerden geçiyor,  sel felaketi yaşadık, sizlerin temsilcisi olarak deprem bölgesindeydik, sizlerin acısını onlarla paylaştık, çok zor günler yaşadık, Allah bu felaketleri ülkemize bir daha yaşatmasın. Orada sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza çadır veremeyen bir hükümet gördük. Belediyelerimizden Allah razı olsun, o parti bu parti diye ayırt etmiyorum, hepsine teşekkür etmek istiyorum, büyük işler başardılar. İlimizde bir sel felaketi yaşadık, 16 vatandaşımızı kaybettik, burada da zorluklar yaşadık, o günlerde sevgili belediye başkanım Hayrettin Kaya, sevgili Sinop Belediye Başkanım Barış Ayhan’ a çok teşekkür ederim. 2 belediye başkanımda dayanışma ruhunu gösterdi.” 

BU HEYECAN BİZE İKTİDARI YAŞATACAK

"Bu iktidar döneminde özgürlük, ekonomi, sağlık alanında çok sorunlar yaşadık, sınıfta kaldık. 6284 sayılı aileyi koruma yasasını tartışır duruma geldik, İstanbul sözleşmesini yok ettiler, nereye gittiğimiz belli değil.

Ülkemiz uyuşturucu baronlarının ticareti ve rant alanına dönüştü, gençlerimiz uyuşturucu batağında. İktidarımızda bu rant çetelerine, baronlara geçit vermeyeceğiz. Gençlerimiz uyuşturucu belasından kurtulacak. Tazecik canlarımız, intihar edenler, ölüme düşenler yazık değil mi?

Cumhuriyet' in 2. yüzyılına giriyoruz. Bu zamana kadar görmediğim, hissetmediğim gözlerinizdeki pırıltıyı, heyecanınızı görebiliyorum. Bu heyecan bize iktidarı yaşatacak.

Sayın Genel Başkanımız ve bizlerin baskısıyla EYT çıktı, taşerona kadro verildi, emekliler ikramiye aldılar, memurlar taşerondan kadroya geçti, sizlerin çabasıyla bir gecede kanun hükmünde kararname ile 15 bin akademisyenin kapı dışarı bırakıldığı yerde sizlerin bize verdiği cesaretle, güvenle 15 bin akademisyen geri döndü. Demek ki isteyince, çalışınca, muhalefetin söylemleri, doğru olduğu takdirde gereken mecbur yapılıyor.

Ben Barış Karadeniz olarak Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ nun 13. Cumhurbaşkanının yol arkadaşı ve Sinop Milletvekili olarak yoksulluktan yolsuzluğa, eğitimden diplomasiye, ekonomiden teknolojiye, sağlıktan adalete, iç güvenlikten çevreye, bu topraklarda yaşayan sevgili hemşehrilerimin huzurunda hiç durmadan çalışacağıma, gecemi gündüzüme katacağıma söz veriyorum."

BEN UMUDUMU HİÇBİR ZAMAN YİTİRMEDİM

"28. dönem milletvekili aday adayıyım. 8 yıldır muhalefette edindiğim tecrübeyi, devlet terbiyesini ve ülke nasıl yönetilir hepsini parlamento da yazdık, çizdik. Bütün milletvekili arkadaşlarımla Türkiye’ nin dört bir yanını karış karış gezdik. Genel Başkanımızın verdiği görevle iktidarımızda Denizcilik ve Balıkçılık Su Ürünleri Bakanlığını bütün altyapısını, raporlarını oluşturduk. Ben buradan bütün balıkçı hemşehrilerimze söz veriyorum, hayırlı uğurlu olsun.

İktidarımızda 6 metrelik boru için İl Özel İdarenin kapısında 6 saat beklemeyeceksiniz. 1 köye hizmet götürmek için günlerce kapı beklemeyeceksiniz. Her yıl yılın başında aynı belediyeler gibi köylerinizde bütçeniz olacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün bir sözünü ben buradan hatırlatmak istiyorum: “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Şayet bir gün çaresiz kalırsanız kurtarıcı aramayın, kurtarıcı kendiniz olun.” Bu laf bizim 14 Mayıs’ ta yol haritamız. Her biriniz bir kurtarıcısınız bu ülkede. Birlik, beraberlik içinde ayrıştırmadan, kimseye ocu, bucu demeden, tek yürek 84 milyon olarak bu ülkenin refahı, huzuru, ekonomisi, ilk başta adaleti sonra yönetimi bu ülkede tesis edeceğiz. Bunu birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

Karadeniz basın açıklamasının ardından tebrikleri kabul etti.

AdminAdmin