Siyaset
Giriş Tarihi : 09-07-2023 12:29   Güncelleme : 11-07-2023 09:52

Karadeniz: "Vatandaşın aklıyla alay etmeyin"

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz memur ve emeklilere verilen maaş oranına tepki gösterdi. Karadeniz;”Maaş daha vatandaşın eline geçmeden zamlarla eridi” dedi.

Karadeniz: "Vatandaşın aklıyla alay etmeyin"

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Karadeniz yaptığı açıklamada;
”Ekonominin hali ortada, vatandaşın refah seviyesi ne yazık ki yerlerde. İnsanlar yarını görmeyi bırakalım artık günü kurtaramaz hale geldi.

Şimdi de uydurma enflasyon oranları üzerinden memura emekliye %25 zam yapıyorlar bunu da büyük puntolarla açıklıyorlar. Vatandaş maaşa zam haberi duyunca gelecek yeni zamlardan korkuyor.

Bir gecede KDV oranını artırıyorsunuz, bir gecede vatandaşın cebindeki parayı alıyorsunuz. Vatandaş geçinemiyor, vatandaş kirasını bile ödeyemiyor siz yeni zamlarla alım gücünü giderek düşürüyorsunuz. Bu devlete millete yıllarca emek vermiş emeklilerimizi resmen açlığa sefalete sürüklüyorsunuz.

Ekonomiyi düşürdüğünüz vaziyet ortadayken siz hâlâ daha vatandaşın cebindeki paraya göz dikiyorsunuz. Açıkladığınız zamlarla maaş daha vatandaşın eline geçmeden eridi bitti, bu millete bunu mu reva görüyorsunuz? Bir an evvel gerçek enflasyon rakamlarıyla düzenlemeye gidin, vatandaşın aklıyla alay etmeyin” cümlelerini kullandı.

AdminAdmin