Güncel
Giriş Tarihi : 29-06-2022 17:44   Güncelleme : 29-06-2022 18:05

Kaymakam Dundar, sorunları yerinde dinledi

Kaymakam Dundar, Abdaloğlu ve Acısu köylerinde halk toplantısı yaparak köylülerle bir araya geldi

Kaymakam Dundar, sorunları yerinde dinledi

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, geleneksel hale getirdiği köy ziyaretleri kapsamında ilçemiz Abdaloğlu ve Acısu köylerini ziyaret ederek köy muhtarları ve köy sakinleriyle bir araya geldi.

Muhtarlar ve köy sakinleri tarafından karşılanan Kaymakam Dundar ve beraberinde Kaymakam Refiki Özlem Doğan, Gerze İlçe Jandarma Komutan V. J.Ast. Sb. Kd. Bşçvş. Erkan Duymaz, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma ve İzzet Karaman, İlçe Özel İdare Müdürü Adnan Aksu ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mehmet Kutlu, köylülerin sorunlarını dinlediler.

Kaymakam Dundar, yapmış olduğu konuşmasında köy ziyaretlerini nüfus yoğunluğunun fazla olduğu köylerden az olan köylere doğru gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dundar, “tüm köylerimizi bu şekilde gezip vatandaşlarımızla sorunlar, sıkıntılar ve talepler noktasında istişareler yapıyoruz. Sizler sorunlarınızı aktaracaksınız, bizler de muhtarımız ve çalışma arkadaşlarımızla beraber sorunların çözümü noktasında gayret göstereceğiz” dedi.

Yol, su ve kanalizasyonla ilgili sıkıntılarını dile getiren köy sakinlerine İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma Sinop İl Özel İdaresinin vidanjör aldığını, bilgi verildiğinde buraların ücretsiz olarak boşaltıldığını söyledi.

İl Genel Meclis Üyesi İzzet Karaman ise Abdaloğlu köyünde yaşanan su sıkıntısının biran önce aşılması noktasında birçok alternatif projenin görüşüldüğünü, yaşanan su sorununun ancak Domuztamı’ ndan (Çağlayan köyü) sağlanacak su ile aşılabileceğini söyledi.

Erfelek suyu ile ilgili olarak Kaymakam Tekin Dundar DSİ’nin iki defa ihale yaptığını fakat yüklenici firmaların teminatlarını yakarak ihaleden çekildiğini kaydetti. Dundar, bu su projesinden dönüşün olmayacağını, devlet yatırımının er geç tamamlanacağını belirtti.

İlçemiz sınırları içindeki bazı yerlere şu an için su verilemediğini belirten Dundar, su sorunu yaşanan yerlere su verilebilmesi amacıyla alternatif çalışmalar yapıldığını, sorunun hızlı bir şekilde giderilmeye çalışıldığını ifade etti.

Elektrikle ilgili sorun yaşadıklarını belirten köylülere ise YEDAŞ’ ın özel bir şirket olduğunu söyleyerek şirketin elektrik bağlantılarıyla alakalı bazı kriterleri olduğunu, vatandaşın bu noktada mağdur olmaması adına bilhassa yeni bina yaptıracak olanların belirtilen hususlara dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Kaymakam Dundar, insanların birbirlerine yardımcı olduklarında, ellerini taşın altına koyduklarında sorunlar daha hızlı çözüleceğini belirtti. Dundar, “adımlarımızı karşılıklı atarsak, hayatı birbirimiz için daha yaşanır kılarız, işlerimiz çok daha kolay olur” dedi.  

Abdaloğlu köyü sakinleri yıllardır kendilerini dinlemeye gelen bir kaymakamın olmadığını belirterek, kendilerini dinlemeye gelen Gerze Kaymakamı Tekin Dundar’ a teşekkür ettiler, minnettar olduklarını söylediler.

AdminAdmin