Güncel
Giriş Tarihi : 28-04-2023 12:23   Güncelleme : 29-04-2023 14:59

Köyler Birliği’ nde görev alacak muhtarlar belli oldu

Köyler Birliği, Plan Bütçe Komisyonu ve Encümen Üyeliği seçimleri yapıldı

Köyler Birliği’ nde görev alacak muhtarlar belli oldu

Gerze Köylere Hizmet Götürme Birliği 2023 yılı Nisan ayı olağan genel kurul toplantısı Gerze Kaymakamı Tekin Dundar başkanlığında Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantı, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma ve İzzet Karaman, Gerze Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürü Mehmet Kutlu, köy ve mahalle muhtarları ile kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti. Selamlama konuşmalarının ardından Köyler Birliği gündemine geçildi.

İlk olarak Plan, Bütçe Komisyonu için seçime gidildi. Açık oy usulü yapılan seçimde Karlı köyü Muhtarı Birol Gül, Güzelyurt köyü Muhtarı Hikmet Aslan ve Belören köyü Muhtarı Bahri Ünal Köyler Birliği Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile seçildi.

Encümen Üyeleri Seçimi Yapıldı

Plan Bütçe Komisyonunda görev yapacak muhtar üyelerinin seçiminin ardından Köyler Birliğinde 1 yıl görev yapacak olan Encümen Üyeliği seçimlerine geçildi.

Kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde 41 Köy muhtarının yanı sıra İl Genel Meclis Üyeleri İzzet Karaman ve Ahmet Burma’da oy kullandı. Encümen üyeliği için Hızarçayı köyü Muhtarı Cihat Topçu, Abdaloğlu köyü Muhtarı Erkan Ersoy, Kuzsökü köyü Muhtarı Cemil Çelik ve Kızılcalı köyü Mehmet Köksal yarıştı.

Oylama sonucunda Abdaloğlu köyü Muhtarı Erkan Ersoy 24, Kızılcalı köyü Muhtarı Mehmet Köksal 19 oy alarak asil üye olarak seçildi.

Hızarçayı köyü Muhtarı Cihat Topçu 17, Kuzsökü köyü Muhtarı Cemil Çelik 14 oy olarak yedek üye olarak seçildi.

Yapılan seçimlerin ardından Köyler Birliğinin 2022 yılı çalışma faaliyet raporu ve 2022 yılı kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.

Ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mehmet Kutlu tarafından 2023 yılının başından bu yana kurum tarafından köylerde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Yapılan sunumun ardından söz İl Genel Meclis Üyelerine bırakıldı. Meclis üyeleri, devletin imkanları, Kaymakam Dundar ve muhtarların destekleriyle Köylere Hizmet Götürme Birliğinin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek hizmetlerin devam ettiğini belirttiler.

Toplantının sonunda Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, yapılan seçimlerin hem birlik hem de muhtarlar için hayırlı olmasını temenni etti. Dundar, “2022 yılı çalışma programı doğrultusunda köylerimiz ve vatandaşlarımız için hem Özel İdare hem de KÖYDES imkânlarıyla çalışmaya devam edeceğiz. Yeni sezon çalışmalarımızda da hem sizlere hem çalışma arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

AdminAdmin