Spor
Giriş Tarihi : 20-06-2023 10:56   Güncelleme : 20-06-2023 16:51

Kuzey Doğa Yürüyüşçülerimiz, Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşünde

Gerze Kuzey Doğa Yürüyüşçüleri ‘Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşünü’ tamamladı

Kuzey Doğa Yürüyüşçülerimiz, Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşünde

Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu Limanı’na gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildiği tarihi İstiklal Yolu’nun İnebolu-Kastamonu güzergâhında düzenlenen “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” tamamlandı. Bir kez daha o günleri hatırlamak için Türkiye’nin dört bir tarafından katılım sağlayan vatandaşların yaptığı yürüyüş, dört gün sürdü.

En son Cumhuriyet’ in 99. Yılını kutlamak üzere Gerze’ den Samsun’ a 125 km yürüyen ilçemizin başarılı spor kulüplerinden Gerze Kuzey Doğa Yürüyüşçüleri, ilçemizi Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşünde de başarıyla temsil etti.

Gerze Kuzey Doğa Yürüyüşçüleri Neslihan Çavdar, Mustafa Çavdar, Hayriye Yılmaz, Eftal Necati Kuruoğlu,  Kurtuluş Savaşı’nda İstanbul’dan İnebolu’ya teknelerle taşınan cephanenin İstiklal Yolu üzerinden kağnı arabalarıyla Ankara’ya taşındığı Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşüne katılım sağladı.

PINARBAŞI KAYMAKAMI GERZELİ SERKAN TOKUR’ A TEŞEKKÜR

9-12 Haziran tarihleri arasında İnebolu'dan Kastamonu'ya gerçekleştirilen 95 km'lik Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşünde kendilerini ilgiyle karşılayan hemşehrimiz Pınarbaşı Kaymakamı Serkan Tokur’ a teşekkür eden Gerzeli Yürüyüşçülerimiz, bu anlamlı yürüyüşe katıldıklarından dolayı çok gururlu hissettiklerini kaydettiler.

Türk kadınının kahramanlık timsali 'Şerife Bacı'nın anısına İstiklal Yolu'nu yürüyen Gerze Kuzey Doğa Yürüyüşçüleri, “İstiklal savaşı yıllarındaki fedakarlıkları ve kahramanlıkları hem üzüntüyle hem de gururla anımsayarak, İstiklal Yolunu şanlı bayrağımız elimizde, marşlarla yürüyerek 103 yıl önceki ruhu yeniden yaşadık. Kah hüzünlendik kah onurlandık. Burada bu gururu yaşamak çok daha başka bir duygu” diyerek spor kulübü olarak yürüyüşlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

AdminAdmin