Güncel
Giriş Tarihi : 30-01-2019 15:13   Güncelleme : 30-01-2019 15:32

LÖSEV'in 20.yılı özel filminde bu kez “mutlu son ”

“Canım Kardeşim" filminde bu kez mutlu son ile bitiyor kahraman uyanıyor

LÖSEV'in 20.yılı özel filminde bu kez “mutlu son ”

Bu yıl kuruluşunun 20. Yılını kutlayan LÖSEV, merhum Ertem Eğilmez’in 1973 yılında çektiği ve lösemili bir çocuğun hikayesini anlatan Canım Kardeşim’in hikayesini yeniden yazdı.

Başrollerini Tarık Akan ve Halit Akçatepe'nin paylaştığı 'Canım Kardeşim' isimli sinema filminin sonu değiştirilerek kısa film haline getirildi.

LÖSEV, anlamlı bir projeye imza attı. LÖSEV yeni kısa filminde kahramanı uyandırarak tüm çocuklar, anne ve babalar  için mutlu bir son haline getirmiştir.

Projede, usta oyuncu Tarık Akan'ı, oğlu Barış Üregül canlandırdı. Filmin orijinalinde Kahraman'ın son isteği olan televizyonu alabilmek için her yolu deniyor ancak küçük çocuk televizyonu göremeden hayatını kaybediyordu. Ancak LÖSEV'in yüreklere dokunan finalinde, lösemiden kurtulan kahraman bu kez ağabeyinin kollarında uyanıyor ve birlikte televizyon izliyor.

Genelde  tedaviyi yarıda bırakma oranı yüzde 54’tü. Yani her iki çocuktan biri tedaviye devam etmiyordu. Bugün lösemiyi yenme oranı yüzde 98. Bunu yüzde 100’e getirmek için ve çocuklara eşit şartlarda  ücretsiz sağlık hizmeti sunmak için kurulan LÖSEV bunu başarmak için çalışıyor.

AdminAdmin