Siyaset
Giriş Tarihi : 01-11-2023 16:04   Güncelleme : 03-11-2023 10:50

MAVİŞ ULUSLARASI KEİPA TOPLANTISINDA FİLİSTİN’DE YAŞANAN KATLİAMA DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 11 ülkeden milletvekillerinin katılımıyla İstanbul’da yapılan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Çalışma Grubu Toplantısına katıldı

MAVİŞ ULUSLARASI KEİPA TOPLANTISINDA FİLİSTİN’DE YAŞANAN KATLİAMA DİKKAT ÇEKTİ

Yapay Zeka Teknolojilerine ilişkin KEİPA üyesi ülkeler arasındaki işbirliği fırsatlarının değerlendirildiği toplantıda, Maviş yabancı ülkelerin temsilcilerine Filistin konusunda harekete geçme çağrısı yaptı.

YAPAY ZEKADAN DAHA ÖNEMLİ BİR KONUMUZ VAR: O DA FİLİSTİN

Dünyanın yapay zekadan daha önemli bir gündemi olduğuna dikkat çeken Maviş, “Bugün ne yazık ki dünyamız giderek değerden arındırılmış bir yöne doğru koşuyor. Sayılardan bahsediyoruz, istatistiklerden söz ediyoruz, daha fazla büyüme, daha fazla büyüme, daha fazla büyüme diyoruz ama ölümlere kıyımlara, yıkımlara seyirci kalıyoruz. 7 Ekim’den bugüne kadar İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 8 bin 306’ya ulaştı. Bunlardan 3 bin 457'si çocuk, 2 bin 236'sı ise kadın. Bu saldırılarda ayrıca 35 gazeteci, 116 sağlık çalışanı ve 18 arama kurtarma personeli de İsrail barbarlığının kurbanı oldu.  Yine aynı saldırılarda İsrail tarafından Gazze’de 200 binden fazla konut bombalandı, bunlardan 32 bini tamamen yıkıldı. 80 hükümet binası, 12 hastane, 32 sağlık merkezi, 47 cami, 3 kilise ve 203 okul bombalandı. Bugün Ortadoğu’da barışı tehdit eden unsur İsrail’in hukuk tanımaz, insanlık dışı, bir devlet gibi değil de bir terör örgütü gibi sürdürdüğü saldırganlıklarıdır.” dedi.

İnsanlık dışı yöntemlerle adeta bir soykırım uygulayan İsrail’e karşı KEİPA üyesi ülkeleri de insiyatif almaya ve mücadeleye davet eden Maviş, “Bugün uluslararası örgütler ne kadar sessiz kalırsa kalsın İsrail bu katliamlarının hesabını tarih ve insanlık önünde mutlaka verecektir” diye konuştu.

AdminAdmin