Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 09-10-2023 17:33   Güncelleme : 10-10-2023 14:31

Mezun olduğu okulda kariyer günlerinin konuğu oldu

Gerze Meslek Yüksekokulunda kariyer günleri etkinlikleri kapsamında Gerzeli Gazeteci merhum Fatih Uysal anısına öğrenci mezun söyleşisi gerçekleştirildi

Mezun olduğu okulda kariyer günlerinin konuğu oldu

Kariyer günleri kapsamında Gerzeli Gazeteci merhum Fatih Uysal anısına; Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı mezunu Ali Kemal Zerenli mezun olduğu okulda söyleşi gerçekleştirdi.

Gerze Meslek Yüksekokulu, Radyo ve Televizyon programı mezunlarından olan ve şuan serbest AA muhabirliği yapan Ali Kemal Zerenli, kariyer günleri kapsamında Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Zerenli, öğrencilikten mesleğe geçiş sürecinde edindiği deneyimler hakkında bilgi verirken öğrencilik yılları ile ilgili anılarını anlattı.

BU GİBİ ETKİNLİKLERLE FATİH UYSAL’ I HER ZAMAN ANACAĞIZ

Gerze Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen söyleşi programına Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, Gerze’ nin Sesi Genel Yayın Yönetmeni Serhat Özşahin, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı.

Gerze Meslek Yüksekokulu İşitsel Teknikler Ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo Ve Televizyon Programcılığı Programı Öğr. Gör. Tuna Kuzucan, moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye şu cümlelerle başladı: “Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz gazeteci değerli abimiz Fatih Uysal’ ı anmak adına bu söyleşiyi gerçekleştiriyoruz. Söyleşimizin temelinde bu var. Bu sene yapacağımız çeşitli etkinliklerle kendisini unutmamaya çalışacağız. Yapılan her bir çalışma, her bir faaliyet kent belleğine, kent yaşamına, manevi değerlerin kuşaktan kuşağa geçmesine vesile oluyor.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından söyleşiye geçildi. Söyleşinin konuğu olan Ali Kemal Zerenli, öğrencilik hayatı, meslek hayatı ve mesleğine ilişkin merak edilen soruları cevaplandırdı.

Söyleşide öğrencilere seslenen Zerenli “bugün sizlerle burada olmaktan çok mutluyum. Zamanında ben de orada oturuyordum hatta çekimi de ben yapıyordum. Bu yüzden çok da gururluyum” dedi.

Depremi bire bir yaşayan meslektaşlarımızdan biri olan Zerenli, o faciayı şöyle anlattı: “04.57’ de uyandığımda, bir felakette uyandım. Her taraf yıkılmış, yakınlarımız enkaz altında kalmış, telefonlar çekmiyor, öyle bir durumdaydım. Görevim haber yapmak ve bunu 2 dakika sonra icra etmeye başladım. Çekimler yaptım şebeke yoktu. Yaklaşık 2 saat boyunca şebeke çeken bir yer aradım, arabayla birlikte Hatay’ dan Adana’ ya olabildiğince hızlı bir şekilde gidip ilk haberi girdim, iletişim kurdum, yardım çağırdım, memleketim için elimden ne geldiyse yaptım. Allah bir daha yaşatmasın diyorum.”

BEN BU MESLEĞİ HEP YAPMAK İSTEDİM

Ajans kariyerinden de bahseden Zerenli, “ilk fotoğraf makinemi 10 yaşında aldım; günlük 10 TL yevmiyeyle. Daha gidecek çok yolumun olduğunu biliyorum. Okul hayatım boyunca çok güzel işler, ilişkiler kurdum, birçok proje de yer aldım. Buraya ilk geldiğimde pandemi vardı. Pandemiden sonra yerel bir kanalda işe girdim. Daha sonra bir yarışmaya katıldım ve bu yarışma benim önümü bayağı bir açtı. Bu şekilde de ajans kariyerim başladı” diye konuştu.

İŞİNİZİ SEVEREK YAPARSANIZ HER ZAMAN BAŞARILI OLURSUNUZ

Söyleşinin bir diğer konuğu olan Gerze’ nin Sesi gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serhat Özşahin’ de yerel basın, basın sektörü ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

Kısaca kendinden bahseden Özşahin, ”Bende sizler gibi bu sıralarda okumayı arzu ederdim, bu anlamda sizler çok şanslısınız. Eğitiminizi eğer pratiğe dökebilirseniz ve sahayla birleştirebilirseniz kendinizi çok iyi yetiştirebilirsiniz. Ben alaylıyım, lise çağlarında bu mesleğe başladım ve severek, aşkla da sürdürüyorum. Bu işin eğitimini sahada aldım. Yaptığımız iş çok muhteşem ve heyecan verici bir meslek. Hangi meslek olursa olsun severseniz başarılı olursunuz. Eğer heyecanınızı kaybederseniz her meslekte olduğu gibi bu mesleği icra edemezsiniz. 

Bu programın ana kahramanı meslek büyüğümüz merhum Fatih Uysal. Program onun anısına icra ediliyor. Fatih Beyi geçtiğimiz yıl kaybettik. O tarihten bu yana da Gerze’ nin Sesi Gazetesi bize emanet. Ömrümüz, gücümüz yettiği sürece de Gerze’ nin Sesi gazetesini yaşatmaya, aldığımız bu emaneti ileri taşımaya çalışacağız.

Basın mensubu yaşadığı yerin belleğini oluşturuyor, kent belleğine, basın mensubunun, gazetecinin çok büyük katkısı var. Fatih Uysal’ da Gerze’ nin belleğine büyük katkılar sundu. Kendisini rahmetle anıyorum.

Az önce sinevizyonda da izledik. Gerze Meslek Yüksekokulu bu sektöre güzel isimler kazandırmış. Umarım sizler de ilerleyen süreçte o isimler arasında yer alacaksınız. Başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Gazeteci Serhat Özşahin konuşmasının devamında, dijitalleşme ile birlikte değişen medya ve gazetecilik konusundaki görüşlerini paylaştı.

Gerze Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Tuna Kuzucan ve Gerzenin Sesi gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serhat Özşahin, Zerenli' ye söyleşi sonunda hediye takdiminde bulundu.

AdminAdmin