Siyaset
Giriş Tarihi : 20-03-2024 21:42   Güncelleme : 20-03-2024 21:53

MHP' den "Ayakları Yere Basan Projeler"

MHP' den

MHP Gerze Belediye Başkan Adayı Mustafa Öz, projelerini paylaşmaya devam ediyor. Öz, ilçemiz için gizli bir tehdit olarak nitelendirdiği asbestli borular ile ilçemize ve köylü vatandaşımıza gelir kaynağı sağlayacak tesis projelerini tanıttı. 

BELEDİYEMİZ BÜTÇESİNE YÜK YÜKLEMEYECEĞİZ

MHP Gerze Belediye Başkan Adayı yaptığı açıklamada, "insanlarımızın yeterince farkında olmadığı, yıllardır memleketimiz insanının başına dert açmış ve hala daha da açmaya devam eden gizli bir tehdit hakkında yapacaklarımızı anlatacağım. Bu tehdidin ismi sizlerin asbest olarak duyduğu kanserojen maddedir. Bu madde yağmur sularıyla birlikte çözülecek toprağa, oradan suya yani yediğimiz içtiğimiz her şeye karışmaktadır. 

Peki bu asbest dedidiğimiz ürün sizce nerede var? Yangın evlerinin çatılarında, pazar yerinin üzerinde ve ilçemiz altyapısında geçmiş dönemlerde memleketimizin altyapısını asbestten temizlenme çalışmaları olsa da asbest halen daha altyapımızda mevcut olup devam etmektedir.

Belediyemiz döneminde asbest ilçemizin altyapısından, yangın evlerinin ve pazar yerinin çatısından özel ekipler tarafından sökülecek ve süreç titizlikle takip edilecektir.

Bu hususta Avrupa Birliği Fonu ve Sağlık Bakanlığının bu çalışmalarımıza destek olacağının garantisini Samsun Milletvekilimiz Prof. Dr. İlyas Topsakal' dan aldık. Yani bütçe olarak bu dönüşüm süresince belediyemiz bütçesine bir yük yüklemeyeceğiz. 

Şanlı bayrağımızla çıktığımız bu yolda gelecek nesillerinde sağlığını hesaba katacak doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edecek, iz bırakacak projelerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BİZ HAYAL SATMIYORUZ

 

MHP Gerze Belediye Başkan Adayı Mustafa Öz, ayakları yere basan projelerle vatandaşın karşısına çıktıklarını kaydederek, "Gerze' mize katma değer iş istihdamı sağlayacak projelerimizden birini anlatacağım. 

Bu projeleri oluştururken hepsini ben yapmıyorum. Çalışma ekimizde makine mühendisinden avukatına, işletmecisinden harita teknikerine, veterinerinden kamu yöneticisine kuvvetli bir ekibimiz var. Bu farkımızı sizlerde zaten görüyorsunuzdur. Bir siyasi partinin projesinde zeytin yağı üretim tesisi var. Zeytinlik var da benim mi haberim yok? 

Bir üretim yaparken önemli olan şey bir iş gücü, iki ulaşım, üç ham maddedir. Yani biz zeytin üretemiyorken bunun üretim tesisini kurmak hayal satmaktır.

Biz halihazırda olan ürünleri toplayacağız. Gerze' mizden defne, susmak gibi ürünleri işlenmeden çıkışını kaymakamlık vasıtasıyla yadaklayacağız. 

Bu ürünlere katma değer katacak tesisler kuracağız. Bu tesisleri örneğin defne üretim tesisini Avrupa Birliği Fonundan kullanarak hibe desteği ile belediyemize yük etmeden kurmuş olacağız. 

Hem ilçemizin istihdamına hem de köylü vatandaşımıza gelir kaynağı oluşturacağız. Ayakları yere basan projelerimizle buluşmak üzere hoşçakalın" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Büşra ÇevikBüşra Çevik