Güncel
Giriş Tarihi : 12-02-2024 13:06   Güncelleme : 12-02-2024 13:32

Muhtar adaylarına afiş uyarısı

Gerze’ de muhtar adayları, tanıtım afişi asmamaları için uyarıldı. Asılan afişlerin kaldırılması istendi

Muhtar adaylarına afiş uyarısı

Gerze’ de muhtar adayları kendilerini tanıtmak için cadde, işyeri, balkon, billboard, apartman, aydınlatma direkleri vb. halkın görebileceği yerlere propaganda nitelikli materyaller asıyor ve yapıştırıyor.

Bu kapsamda muhtar adaylarının kendilerini tanıtabilmek amacıyla el ilanlarının yanı sıra afiş asmaları şikayetleri ve uyarıları beraberinde getirdi. Muhtar adaylarının astıkları afişlerle ilgili şikayetlerin artması üzerine, muhtar adaylarından asılan afişleri indirmeleri istendi.

YALNIZCA EL İLANI DAĞITABİLECEKLER

YSK’nın 1567 sayılı kararında Köy muhtarlığı ve köy ihtiyar meclisi üyeliği, mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimlerinde adaylık usulü bulunmadığından, seçimlere katılmak isteyenlerin 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri hakkındaki Kanun ile diğer seçim kanunlarında siyasi partilere ve bağımsız adaylara tanınan propaganda hakkından yararlanamayacakları ancak seçime girecek muhtar adaylarının seçim takvimi boyunca, resimli veya kendisini yazı ile tanıtıcı nitelik taşıyan el ilanı mahiyetindeki matbuaları dağıtabileceklerine dair karar almıştır.

01 Ocak-2024 tarihinden seçim günü 30 Mart 2024 Cumartesi günü saat: 18.00’e kadar mevcut muhtarlar ve muhtar adayları tarafından propaganda nitelikli pankart- afiş vb. materyaller asıp/yapıştıramayacakları, şu ana kadar asılan veya yapıştırılan materyallerin derhal kaldırılması gerektiği, bu işlemlere aykırılık tespit edilmesi durumunda seçim Kanuna muhalefetten muhtar ve muhtar adayları hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı, belirtilen tarihler arasında cadde, işyerlerine, balkonlara, billboardla, apartmanlara, aydınlatma direklerine, vb. halkın görebileceği yerlere propaganda nitelikli materyallerin asılması/yapıştırılması yasak olduğu YSK karında belirtilmiştir.

 

Büşra ÇevikBüşra Çevik