Güncel
Giriş Tarihi : 05-04-2023 15:43   Güncelleme : 05-04-2023 15:48

Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan Belediye Meclis Toplantısı, Gerze Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı

Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

CHP’ li Ercan Çelebi ile Süleyman Taşgın’ ın izinli sayıldığı meclis toplantısı, bir önceki meclis karar özeti tasdikinin ardından 2022 yılı İdare Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile başladı: belediye encümen üyeliği seçimi ile devam etti.

Belediye Encümen Üyeleri Seçildi

CHP grubu encümen üyeliğine aday göstermezken AK Parti Grubu Ahmet Kalfaoğlu ve Mustafa Doruk’ u aday gösterdi. Kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde Ahmet Kalfaoğlu ve Mustafa Doruk, encümen üyeleri olarak seçildi.

İhtisas Komisyonu Üyeliği Seçimi Yapıldı

Encümen üyeliği seçiminin ardından İhtisas Komisyonu Üyeliği seçimine gidildi. İmar Bayındırlık Komisyonu üyeliğine AK Parti grubundan Hamide Ceren Erdoğan, Mustafa Doruk ve Alaattin Baş seçilirken CHP grubundan Uğur Akın ile Birol Sazak seçildi.

Plan Bütçe Komisyonu Üyeliğine ise AK Parti grubundan Hamide Ceren Erdoğan ve Ümit Akçaoğlu seçilirken CHP grubundan ise İsmail Hakkı Şahin seçildi.

Yönetmelik değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, 2023 yılında ücret tarifeleri belirlenirken meclis tarifesinde yer alan ancak yönetmelikte yer almayan, ‘taksi ve servis araçları için eşler ve 1.dereceden akrabalar arası devirlerde ücretin yarısı alınır’ şeklindeki madde yönetmelikte yer alacak.  

Ekonomik ömrünü doldurmuş araçların hurdaya ayrılması talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Atatürk Mahallesi 498 ada 1 parsel nolu taşınmazın trampa işlemi talebi, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

19 Mayıs Mahallesi E34A19C4A pafta uygulama imar planı değişikliği talebi, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

İstinat Taş Duvarı Yapım İşi için kamu veya özel bankadan kredi kullanılması talebi, oy birliği ile kabul edildi.

İstinat Taş Duvarı Yapım İşi için kullanılacak krediye İller Bankasından teminat mektubu alınması talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısı, Denetim komisyonu bilgi sunumunun ardından sona erdi.  

AdminAdmin