Eğitim
Giriş Tarihi : 27-09-2023 13:36   Güncelleme : 27-09-2023 14:08

Öğrencilerimiz Erasmus Projesi ile Hırvatistan’da

Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu, eTwinning teması kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu

Öğrencilerimiz Erasmus Projesi ile Hırvatistan’da

Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu’ nun 2021-2022 yılında yürütülen I.N.S.P.I.R.E.(An Inspiring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education) isimli eTwinning projesi Milli Eğitim Bakanlığı Yeğitek eTwinning Ulusal Destek Servisi tarafından 2022 yılı eTwinning teması kategorisinde The New European Bauhouse Birincilik ödüne layık görüldü. 

Bu proje aynı zamanda bir Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği projesine dönüştürülerek Polonya Ulusal destek servisi tarafından kabul edildi.

'Sürdürülebilir Bir Gezegen ve Kapsayıcı Yenilenmiş Eğitim için İlham Verici Bir Ağ' (I.N.S.P.I.R.E.) projesiyle, katılımcı kuruluşların sivil katılım ve katılım konularında kapasitelerini artırmak, onları ortak değerlerin geliştirilmesinde nitelikli ilham verenler haline getirmek, kendilerinin, insanlığın ve gezegenin geleceğinden sorumlu bir insan olarak yaşam boyu görevlerinin bilincinde olan bireyler yetiştirmelerini sağlamak temel olarak amaçlanırken Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunun da ortak olduğu bu projede Hırvatistan, Polonya, Slovakya ve Türkiye’den toplam 5 katılımcı okul bulunuyor. 

Proje bünyesinde hem okullarda bireysel, hem de ortaklarla birlikte online etkinlikler ve partner okullara ziyaretler düzenlenirken projenin 18-22 Eylül tarihlerinde Hırvatistan hareketliliği gerçekleştirildi.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu adına projeyi yürüten İngilizce öğretmeni Hacer Esra ÖVEYİK ile birlikte İngilizce öğretmeni Eminehatun KARAASLAN, öğrencilerimiz Uraz DANACI, Sümeyye DİNÇ VE Zeki Poyraz COŞKUN proje katılımcısı olarak Hırvatistan’a gitti.

Hırvatistan’ da 4 gün boyunca sürdürülebilirlik bağlamında yapılan çalışmaları alanda ziyaret ederek 4 farklı ülkeden proje ortakları ile birlikte workshoplara katılarak sürdürülebilir yaşam tarzı ile ilgili seminerler aldılar.

Bütün proje ortakları hep beraber doğa gezileri, sürdürülebilir çiftlik gezileri, hayvanat bahçesi ziyaretleri, bilim parkları ve çeşitli müze ziyaretlerinde bulundular. Öğrencilerimiz Hırvat partnerlerinin evlerinde konaklayarak kültürler arası etkileşimi en derinden yaşadı. Bütün bu proje etkinliklerinden sonra veda gecesinde tüm katılımcılara sertifika ve çeşitli hediyeler sunuldu.

Projenin bir sonraki hareketliliğinin Ocak ayı içinde Slovakya’ya olacağı kaydedilirken Şubat ayında ise 4 farklı ülkeden 5 proje ortağı okul,  Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu ve ilçemizde misafir olacağı belirtildi. 

AdminAdmin