Köşe Yazarları
Giriş Tarihi : 24-09-2012 23:57   Güncelleme : 24-09-2012 23:57

Okullar Açıldı

Okullar Açıldı

Okullar açılalı bir hafta oldu. Kalabalığıyla, telaşıyla, harcamalarıyla hayat durduğu yerden tekrar başladı.

Yaz boyunca okulların tatil olması ve yaz tatili psikolojisiyle dışarılarda daha çok vakit geçirdiğimiz için daha sakin daha stressiz bir yaşam artık kapalı mekanlarda, okullarda daha çok alışverişte daha yoğun ve daha yorgun bir hayata döndü çoğumuz için.

Kimimiz; çocuklarının öğretmeni için telaş içindeyiz, duyduğumuz kadarıyla daha iyi öğretmene düşsün istiyoruz, öyle ya ! komşu Aysel hanımın oğlunun okuduğu öğretmen çocuğa okulu çok sevdirdi veya ablamın komşusunun çocuğunun öğretmeni çocuğu okuldan soğuttu gibi düşüncelerle ne uğraşlar vereceğiz.

Kimimiz daha yakın okul peşinde olacağız,kimi öğretmenin istediklerini alabilmek için bütçe hesabı yaparken kimi birden çok çocuğu olduğu için yaptığı okul harcamaları ve servis parası için dengeyi kaçırmış durumda, işte onun için stress yoğun.

Herkes için de aynı mı, bilmiyorum ama yavaş yavaş, havaların da soğumasıyla kışa hazırlanacağız. Odun derdi, kömür derdi, çocukların dershane sıkıntısı, okuldan istenecek paralar, kitap, defter, kalem, silgi cetvel parası derken,babalarda da sonbahar ile yaprak dökümü başlayacak gibi.

Güneş ışınları artık yakmıyor, belki de Allah, koruyor babaları, anaları……, maaşları  sadece % 5-10 artan memur, ücretli ana baba için eğitim giderleri öyle yazın aldığımız domates, salatalık, kavun karpuz fiyatları gibi değil, keşke  hükümet ücretlinin bu okul derdine maddi olarak yardım olacak şekilde bir destek çıksa da ana baba bu günlerde bir nefes alsa.

Her ana baba, okula gidecek çocuğunu, yeni giysilerle süslemek ister, eskiden kara önlük diye küçümsenen, kaldırmak için yırtındığımız okul önlükleri yerine bir de yeni seçilen kıyafetler, önlükler kaç para bilemiyorum ama herhalde severek, çoluk çocuğumuz için aldığımız için onlara her şey feda olsun diye bir mantıkla yaklaştığımız için olsa  gerek hiç de sorun etmeyeceğiz ama cep yakıyor. Ayakkabı, çorap ve diğer alınması gerekenler yanında, servis ücreti, harçlık, bize hayatı biraz daha hissettiren bir döneme girildiğinin işaretleri. Bir de çocuk sayısı birden fazla ise, veya çocukların yaşı da büyüdükçe aile bütçelerinde açılan delik sayısı daha büyük olacağı kesin.

Sonbahara girdik, yaz bitti, hayat başladı, ekonomik sıkıntılar biraz canımızı sıksa da gelecek için yetiştirdiğimiz, gözümüzün nuru, en büyük servetimiz çoluk çocuğumuzun büyümesi, eğitim alması, yetişmesi, ailesine ve ülkeye yararlı insanlar olabilmesi herhalde her şeye değer, Allah herkesin çocuğunu bağışlasın. Yeni ders yılı hepsine hayırlı olsun.

AdminAdmin