Güncel
Giriş Tarihi : 14-03-2024 12:00   Güncelleme : 14-03-2024 12:01

Ortaokullar arası şiir okuma yarışması düzenlendi

Ortaokullar arası şiir okuma yarışması düzenlendi

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, istiklal ve istikbalimizin teminatı olan gençlere yönelik yürütülen dinî, sosyal kültürel içerikli çalışmaların sürekli hale getirilmesi, toplumda milli ve manevi değerlere yönelik farkındalık oluşturulması amacı doğrultusunda yurt genelinde düzenlenen Ortaokullar Arası Şiir yarışması düzenlendi.

İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Ravza Ecrin Albayrak ve Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Mercan Mutaf katılım sağladı.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’ un Âsım / Çanakkale Şehitlerine adlı eserini ezbere okuyan performanslarını jüri karşısında sergiledi. Yarışmanın akabinde Yunus Emre Ortaokulu Öğrencisi Ravza Ecrin Albayrak İlçe birincisi, Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Mercan Mutaf ise İlçe ikincisi olarak seçildi.

Yarışmanın ardından açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, her iki öğrenciyi vermiş oldukları emek ve gayretten ötürü tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

Büşra ÇevikBüşra Çevik