Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2020 15:11   Güncelleme : 13-11-2020 11:36

Palamut Giderken El Yakıyor

Sonbahar mevsiminin iyiden iyiye kendini gösterdiği bu günlerde Karadeniz’in İncisi Hamsi tezgâhları süslemeye başladı

Palamut Giderken El Yakıyor

Bu sezon palamutta yaşanan bolluk balıkçıları ve Gerzelileri sevindirirken ağlara çok yeni takılmaya başlayan hamside tezgâhlarda yerini almaya başladı. Bugün Gerze’de, sezonun ilk hamsisi balıkçı tezgâhlarında yerini aldı.

Uzun yıllardır ilçemizde balıkçılık yapan Hüseyin Metinkaya, palamut fiyatlarında artış olduğunu belirterek, “su sıcaklığı yavaş yavaş mevsim normallerine dönmeye başladı. Balıkçı ağlarına daha az takılan palamut balığının fiyatında da bir artış meydana geldi.

Bugün sezonun ilk hamsisi tezgâhlarımızı süslemeye başladı, kilosunu 30 liradan satıyoruz. Bu sezon hamsiden oldukça umutluyuz.” ifadelerine yer verdi.

Bu sezon palamut balığının balıkçıların yüzünü güldürdüğünü söyleyen Balıkçı Sefa Mete ise, “kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan hamsi tezgâhlarımızda yerini almaya başladı. Bu sezon palamut hem vatandaşın hem de balıkçılarının yüzünü güldürdü. Aynı bolluğu hamsiden de bekliyoruz.

Bugün sezonun ilk hamsisini kilosu 25 liradan satıyoruz fakat Gerzeli hemşehrilerimiz hamsiyi ilerleyen günlerde çok daha uygun fiyata satın alabilecekler.” diye konuştu.

Tezgâhları süsleyen diğer balıkların fiyatları ise şöyle; barbun 40-60 TL, palamut 20-50 TL, karagöz 15 TL, deniz somonu 40 TL, mezgit 40 TL, tirsi 20 TL, çupra 50 TL, ispari 10 TL, kefal 20 TL

AdminAdmin