Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 02-05-2023 15:31   Güncelleme : 03-05-2023 08:41

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinde bilgi yarışması heyecanı

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinde 3. Geleneksel 'Kim Bilir?' genel kültür bilgi yarışması düzenlendi

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinde bilgi yarışması heyecanı

İlçemiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinin geleneksel hale getirdiği 'Kim Bilir?' isimli Genel Kültür Bilgi Yarışması bugün düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Haftası kapsamında hazırlanan 3. Geleneksel “Kim Bilir?” Genel Kültür Bilgi Yarışması’ nın finali Gerze Meslek Yüksekokulunda yapıldı.

Yarışma saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı' nın okunmasıyla başladı akabinde Okul Müdürü Mustafa Ataman misafirleri selamlayarak günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi.

Ataman konuşmasında, "bundan 2 yıl önce ilkini gerçekleştirdiğimiz Kim Bilir? isimli genel kültür yarışmamızın 3. yapıyoruz. Yarışmayı geleneksel hale getirdik. Bundan mutluku duyuyoruz, katılımlarınızdan dolayı şahsım ve okulum adına teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Etkinliğimizin ortaya çıkış amacı okumaktır. Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi ailesi olarak inanıyoruz ki okuyan insan, kendisine, ailesine, çevresine ve tüm dünya meselelerine duyarlı olur. Okuyan insan meseleleri yüzeysel değil derinlemesine düşünür ve geniş bir bakış açısıyla değerlendirir. Yine bizler inanıyoruz ki okuyan insan çevresine örnek insandır. İçinden çıkmış olduğu toplumun yüksek kültür değerlerini benimser ve onları davranış haline getirir. Okuyan insan iletişimi güçlü insandır. Okuyan insanın sesi yumuşak, ifadeleri diridir. Yine inanıyoruz ki okuyan insan sesini değil sözünü yükseltir" diye konuştu.  

Yapılan konuşmanın ardından yarışmanın sunuculuğunu yapan Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sevinç Gencel tarafından öğrencilere yarışmanın kuralları hatırlatıldı.

Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğretmenleri Müge Ünal, Sibel Salman Bektaş, Mustafa Tüzün ve Betül Tokat' ın jüriliğini yaptığı yarışmada Bilim, Kültür-Sanat, Spor, Güncel Bilgiler ve Doğa Bilimleri kategorilerinden kısa cevaplı 25 soru soruldu.

Final yarışmasına sınıf düzeylerinde yapılan yarışmalarda başarı gösteren 12/ B-E, 12/A, 11/B ve 12/ D sınıfları katıldı.

BİRİNCİLİK 12/B-E SINIFININ OLDU

Bilgi yarışmasında derece elde edemeyen 11/ B sınıfına ödülleri Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu tarafından, 3. olan 12/ A sınıfına Milli Eğitim Şube Müdürü İlker Yıldırım tarafından; 2. Olan sınıf 12/ D sınıfına Bülent İçbudak tarafından; 1. olan 12/ B-E sınıfına bilgi yarışmasına ev sahipliği yapan Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin tarafından takdim edildi.

Ayrıca Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları “Harmandalı” ve “Kostak Ali” zeybek gösterileri ve müzik dinletisi ile yarışmaya renk kattılar.

AdminAdmin