Güncel
Giriş Tarihi : 15-10-2022 16:51   Güncelleme : 15-10-2022 19:55

SİNDEF Anaokulu açıldı

Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) tarafından Ayancık’ta 11 Ağustos sel felaketi anısına yapılan anaokulunun anahtar teslim töreni gerçekleşti

SİNDEF Anaokulu açıldı

Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) tarafından Ayancık’ ta yapımı tamamlanan 2 katlı, 10 derslikli, 160 öğrenci kapasiteli SİNDEF Anaokulu, 15 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen anahtar teslim töreniyle hizmete açıldı.

SİNDEF’ ten Türkeli ilçesine çıkarma

SİNDEF Ayancık ilçesindeki Anaokulu açılışına katılmak üzere düzenlediği Sinop programı kapsamında ilk olarak Türkeli ilçesini ziyaret etti. 45 yolcu otobüsü ve çok sayıda özel araçla Türkeli ilçesine giriş yapan Sinoplu gurbetçiler, Türkelili hemşehrileri ile buluştu.

Türkeli’ nin ardından açılışı yapılacak anaokulunun anahtar teslim törenine katılmak üzere Ayancık’ a hareket eden katılımcılar, Ayancık’ ta ta yoğun bir kalabalıkla karşılandı.

Sinoplu gurbetçiler, İstanbul’ dan 53 otobüsle taşındı

Sinop dışında yaşayan tüm Sinoplu iş insanlarının elbirliği ile bir yola çıktıklarını anlatan SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, buruk bir sevinç yaşadıklarını belirtti.

Dalkıran, anaokulunu Ayancık Belediyesinin çalıştıracağının altını çizerek, “anaokulumuzun 23 Ekim’de temelini attık, bugün itibariyle de anahtarını da belediye başkanımıza teslim etmiş olduk. Bizim görevimiz anaokulunu ilçemize kazandırmaktı, çalıştırmasını belediyemiz sağlayacak” diye konuştu.

Açılışta konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Ayancık’ ta yaşanan afetin hatırasına yapılan anaokulunun açılış töreninde Bartın Amasra’ da yaşanan acı ve üzüntüyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

SİNOP’ U TEMSİL EDEN DERNEKLERİMİZ NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA SİNOP’ UMUZ DA O KADAR GÜÇLÜ OLUR

Milletvekili Maviş, “yüreğimiz buruk bir şekilde bu törende bir aradayız. Aslında coşku, heyecan ve sevinçle anaokulumuzun açılışını yapacaktık ancak afetten yaralanmış, afetten 16 canını kaybetmiş bir ilçede afetin hatırasına açtığımız bir okulun açılış töreninde Bartın’ da yaşanan başka bir acıyla karşı karşıya kaldık. Öncelikle Bartın’ da hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Hükümetimiz 11 Ağustos afetinin olduğu gün bütün kurum, kuruluş ve temsilcileriyle Ayancık’ taydı. Ayancık’ ta yaralarımızın çok hızlı bir şekilde sarılması için her türlü seferberlik çalışması yürütüldü. Yine dün akşam hükümetimizin bütün ekipleri Bartın’ da canlarımıza ulaşabilmek için çok yoğun bir çalışma ortaya koydu.

Bütün Türkiye’ nin kalbi 11 Ağustosta Ayancık’ ta atmıştı; bugün de burada bulunan bütün vatandaşlarımızın kalbi bütün Türkiye’ yle beraber Bartın’ da atıyor. Ancak Ayancık’ ta diğer afet bölgelerinde olduğu gibi güçlü devletimiz her afete anında müdahale etmek suretiyle üzerimize düşeni yapıyoruz.

Bu anaokulunun açılmasında emeği geçen bütün hayırseverlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından anaokulunun anahtarını SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran’ dan teslim alan Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, SİNDEF yönetim kurulu ve iş insanlarına teşekkür etti.

Açılışa, Sinop Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, MHP Sinop İl Başkanı Hikmet Çınar, DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Akdeniz Bölge Koordinatörü Rasim Erdoğmuş, Sinop Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Coşkun ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

AdminAdmin