Güncel
Giriş Tarihi : 21-10-2023 11:06   Güncelleme : 21-10-2023 11:21

SİNDEF Meclisi toplandı. Başkan Dalkıran, birlik mesajı verdi

Sinoplu Dernekler Federasyonu meclis toplantısı gerçekleşti. SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, yeni projeler ortaya koymak için gereken çabayı gösterdiklerini, durmadan çalışmaya devam edeceklerini belirtti

SİNDEF Meclisi toplandı. Başkan Dalkıran, birlik mesajı verdi

Sinoplu 100' ün üzerinde derneği bünyesinde barındıran Sinop Dernekleri Federasyonu meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleşti. Esenler Kültür Merkezinde düzenlenen meclis toplantısı başlamadan önce Federasyonun Kurucularından ve Onursal Başkan Ramazan Ulu için Kur’ an-ı Kerim okutuldu. 

Divanın oluşturulmasının ardından Kadir Akdoğan başkanlığında İstanbul’ da SİNDEF’ e bağlı 7 bölgede faaliyet gösteren bölge başkanları, dernek başkanları ve delegelerin bir araya gelmesiyle meclis toplantısı yapıldı.

Toplantıda en önemli konulardan biri tüm dünyanın da yakından takip ettiği Filistin' de hayatını kaybeden mazlumlar oldu.

SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran bunun bir insanlık suçu olduğunu belirterek ‘bu soykırıma dur demeliyiz’ dedi.

Geçtiğimiz ay vefat eden SİNDEF' in kurucularından Ramazan Ulu'ya rahmet dileyen Başkan Dalkıran, dernek olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemine vurgu yaptı. Dalkıran, "bu yaz ayağımı denize sokmadan yazı geçirdim çünkü yaptığınız tüm etkinliklerde yanınızda olmak istedim. Ben her daim yanınızdayım. Derneklerimiz bu federasyonu 2004 yılında kurdu.

Kurucu başkanımız Ramazan Ulu abimiz aramızdan ayrılalı bir ay oldu, bizlerde yarın göçüp gideceğiz. Görevimizin hakkını vermemiz lazım. Üstlendiğimiz görevi yerine getiremiyorsak bu görevleri üstlenmenin anlamı yok. Bu gerek dernek başkanlığı gerek federasyon başkanlığı gerek divan başkanlığı olsun hiç fark etmez. Üzerimizdeki ağırlığı atmamız lazım ki bir heyecan gelsin. Biz heyecan içerisinde sizlerin de verdiği destekle ne yaptıysak beraber yaptık. Beraber çok büyük güzel işlere imza attık. Ayancık' taki anaokulumuz bunlardan biri. Şimdi de yurttan bahsediyoruz. Yurdumuz 500 öğrencili ve kültür merkeziyle beraber 50 milyonluk bir proje. Artık kendimize gelmemiz lazım. 7 bölgemizde hem gençlik kolları hem kadın kolları başkanlığı olmak üzere bütün bölgelerde tek tek tespit yaptık. Ben bugün burada olan herkese çok teşekkür ediyorum, daha sonraki toplantılarda daha güçlü daha kalabalık olmayı temenni ediyorum."

 İÇİMİZ YANIYOR, MAZLUMLAR ÖLÜYOR

"Dünya yanıyor, içimiz yanıyor. Filistin de çocuklar, kadınlar, insanlar ölüyor. Allah' a hamdolsun ki böyle bir memlekette yaşıyoruz. Hayatımızı devam ettiriyoruz, işimiz, gücümüz aynı zamanda birlik ve beraberliğimiz var. Rabbim aynı bayrağın altında bize huzur ve mutluluk nasip etsin."

 SİNDEF ANAOKULUNUN YAKIN ZAMANDA EĞİTİME BAŞLAMASINI TEMENNİ EDİYORUZ, ORADA ÇOK BÜYÜK BİR EMEK VAR

"Bizler Ayancık ilçemize SİNDEF Anaokulunu sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına yaptık.  Bizim protokolümüzde kurs olabilir, sanat olabilir, okulun bu gibi eğitim faaliyetleri üzerine kullanılması yönünde bir madde vardı. Umut ediyorum ki bir an önce oraya yapmış olduğumuz bu emek hayata geçirilir, biz bu işin takipçisiyiz. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın."

MEMLEKET GÜNLERİNİ BİRLİK İÇERİSİNDE GEÇİRECEĞİZ, SİNOP' U HEP BİRLİKTE TANITACAĞIZ

"14 -17 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Sinop Memleket Günlerinde Yenikapı' da Sinopluları ağırlayacağız, hasret gidereceğiz. Birlik beraberlik içinde tanıtım günlerine damga vuracağız. Bizim geçmişle işimiz yok önümüze bakıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi, siyasilerimizi orada ağırlamaktan onur duyarız. Yönetici ve dernek başkanlarımızla birlikte yeniden bir araya geleceğiz ve tanıtım günlerini organize edeceğiz. Hem Sinobumuzu tanıtacağız, hem yöresel lezzetlerimizi Türkiye' nin dört bir yanına tanıtacağız. Hep beraber bu etkinliği birlik beraberlik içinde yapacağız."

HEM KÜLTÜR MERKEZİMİZİN HEM YURDUMUZUN TEMELİNİ ATACAĞIZ

"Biz hayırlı işlerin peşindeyiz. Daha güzel projeleri ortaya çıkaracağız. Yurdumuzun ve kültür merkezimizin temelini atacağız. Tüm vatandaşlara kazandırmak, birlik ve beraberliği sağlayarak tüm Sinopluları omuz omuza evlatlarımıza sahip çıkmak için yaptığımız programlara davet edeceğiz."

UMUT OLMADAN BAŞARMAK MÜMKÜN DEĞİL

"İlk önce inanacağız, hayallerimizi güçlü tutacağız ve o hayallerin peşinden koşacağız. Bunu gençler için evlatlarımız için geleceğimiz için yapıyoruz" diye konuştu.

AdminAdmin