Güncel
Giriş Tarihi : 17-09-2023 15:47   Güncelleme : 19-09-2023 14:52

Sorkun köyü sakinlerinin yol isyanı

Sorkun köyü Hacılar Mahallesi sakinleri, yollarının Gerze’ yi turizm anlamında tanıtmaya katkı sağlayan köylerine yakışmadığını belirterek yollarının yapılmasını talep etti

Sorkun köyü sakinlerinin yol isyanı

İlçemize bağlı Sorkun köyü Hacılar Mahallesi sakinleri köy yolları nedeniyle mağdur olduklarını belirterek yetkililere bu yolla ilgili gerekli çalışmaların yapılması için çağrıda bulundular.

Sorkun Şelalesi nedeniyle özellikle yaz aylarında çok fazla yerli ve yabancı turist ağırlayan köy halkı, gelen misafirlere mahcup olduklarını ve köy halkına verilen sözlerin yerine getirilmediğini kaydetti.

KÖYÜMÜZÜ BU YOLLARLA MI TURİZME KAZANDIRACAĞIZ?

Mahalle sakinleri, yürürken canlarının yandığını araçla geçerken de araçlarının zarar gördüğünü belirterek, “en azından kış tam anlamıyla gelmeden bu yola bir çare bulunsun. Bu köyde okula giden çocuklar, hastaneye giden yaşlılar, Pazar esnafı olan köylülerimiz var. Bizler mahalle sakinleri olarak bu yoldan her gün geçiyoruz. Yolun hali görüldüğü üzere içler acısı.

Köyümüzün doğal güzelliği, Gerze turizmine de büyük katkı sağlayan Sorkun Şelalelerini görmek isteyen yüzlerce belki binlerce turist köyümüzü ziyaret ediyor. Şelaler güzelleştirilsin, daha fazla insan ziyaret etsin diye bir sürü emek harcandı.

Bu yollarla mı köyü turizme kazandıracağız? Yetkililerin bu konuyla ilgili bir çözüm bulmasını talep ediyoruz. Yollarımızın ivedilikle yapılmasın yetkililerden rica ediyoruz” diyerek yetkililere gazetemiz aracılığıyla bir kez daha seslendiler.

AdminAdmin