Eğitim
Giriş Tarihi : 18-09-2012 00:03   Güncelleme : 18-09-2012 00:03

Valimizden Mesaj Geldi

Sayın Valimizin İlköğretim Haftası Kutlama Mesajı

Valimizden Mesaj Geldi

Ülkemizi, çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarabilmenin ancak kaliteli bir eğitimle mümkün olacağını unutmamalıyız. Eğitim, bireyi geliştiren, bireyi geliştirdiği oranda ülkenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasını gerçekleştiren güçlü bir araç olarak kabul edilmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi imkân ve şartlara kavuşturularak, çağın gerekleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almaları, bizim de önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

İlimizde eğitim alanında yürütülen koordineli ve bilimsel çalışmalar sonrasında büyük başarılar sağlanmıştır. İlimiz bu yılki LYS sınavlarında Türkiye 3.sü olmuştur. Yakaladığımız bu başarı trendini devam ettirip daha üst seviyelere getirmek için azim ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Okullarımızda çocuklarımızın güvenliği ve temizlik konularına özen göstereceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verilen eğitimde yaşanabilecek şiddet uygulamalarına sıfır tolerans tanıyoruz.

İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Ebeveynler, topluma yeni katılan her bireyi, belirli bir yaşa kadar kendi disiplinleri altında yetiştirerek, onu eğitim ve öğretim yaşına hazırlamaktadırlar. Ailede başlayan bu süreç, oldukça önemli ve azami gayret gerektiren bir süreçtir. Bu noktada anne ve babalara önemli görevler düşerken, çocukların yetiştirilmesinde aşırı derecede fedakârlık göstermeleri gerekmektedir.

Her başlangıçta olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için heyecanlı bir süreç başlıyor. Bu zorlu süreçlerin sonunda öğrenmeyi öğrenen, çağdaş, dinamik, özgüveni yüksek nesiller yetiştirerek topluma ve ülkesine yararlı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu süreçte biliyoruz ki en büyük yük, fedakâr öğretmenlerimizin omuzlarındadır. İlimizin ve ülkemizin geleceği, öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesillerle şekillenecektir. Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlarken büyük bir özveriyle, sevgiyle görev yapan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı, fedakâr öğretmenlerimize emanet ediyor, yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, fedakâr ve onurlu mesleği temsil eden saygı değer öğretmenlerimize ve tüm ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

AdminAdmin