Güncel
Giriş Tarihi : 07-12-2017 15:49   Güncelleme : 14-12-2017 17:02

Yangın Evleri Yerine "Gerze Evleri" Geliyor

Gerze Kentsel Tasarım Projesi, düzenlenen toplantıyla halka anlatıldı. Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, yangın evleri yerine yapılabilecek yeni “Gerze Evleri” tanıtıldı

Yangın Evleri Yerine "Gerze Evleri" Geliyor

Gerze Kentsel Tasarım Projesi, düzenlenen toplantıyla halka anlatıldı. Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, yangın evleri yerine yapılabilecek yeni “Gerze Evleri” tanıtıldı.

Geçtiğimiz aylarda “Modern Mimarili Yangın Evleri Geliyor” haberiyle duyurduğumuz proje hakkında vatandaşların aklında soru kalmaması ve sıkıntılarını dile getirmesi için düzenlenen toplantıda yeni yangın evleri ayrıntılı şekilde tanıtıldı.

“Keşke eski haliyle kalsaydı”

Düzenlenen bilgilendirme toplantısında söz alan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ilçemizde 901 yangın evi olduğundan söz etti. Bazı nedenlerle bu evlerin yetmez duruma geldiğini anlatan Belovacıklı, “bu sebeple evlere çıkmalar yapılarak çirkin bir kentleşme meydana geldi. Keşke bu evlerimiz eski haliyle kalsaydı” dedi. 

“Var olan düzeni korumak istiyoruz”

Etkinlikte konuşan bir diğer isim olan İnşaat Mühendisi Şakir Sinan Güngör, var olan düzeni korumak istediklerini belirtirken, “dışarıdan gelen insanlar bu evlere baktığında, Gerze’ye ait olduğunu anlamalı. Biz de bu sebeple mevcut dokuyu koruyarak yenilikler yapacağız. Mesela yangın evlerinde kullanılan malzemeleri kullanacağız” diye ifade etti.

“Yüksek katlı evler olmayacak”

Projeyi kadrosundaki önemli isimlerden Mimar Şahin Güngör de yangından sonra yapılan evler için “keşke yangından sonra yapılan evler, o zamanda olduğu gibi kalsaydı” şeklinde konuştu. 

Güngör, eskiyen yapılara yeni dokunuşlar yaptıklarını ifade ederken, “değerlerimizi bozmadan, eski değerlerimizi koruyarak çalışmalarımızı yapacağız. Kendin ekolojisini de düşünen evler yapacağız. Evleri yüksek katlı yaparak, insanlarımızın güneşten faydalanmasını engellemeyeceğiz” dedi.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş